Confidenţialitate

Experții regali se așteaptă ca Regina Elisabeta a II-a să treacă în planul doi al comunicării publice

Celebrități
share

Acum, când Familia Regală și-a luat rămas bun de la prințul Philip, atenția se va îndrepta miercuri la cea de-a 95-a aniversare a reginei Elisabeta a II-a și, în lunile următoare, către sărbătorile care îi vor marca cei 70 de ani de la încoronare.

Această combinație de evenimente amintește Regatului Unit că domnia reginei, singurul monarh pe care majoritatea britanicilor l-au cunoscut, este finită. Acest lucru a declanșat speculații despre cât timp va rămâne pe tron, cum va arăta monarhia în viitor și, pentru unii, chiar dacă ar trebui să existe în continuare.

În timp ce majoritatea observatorilor spun că este puțin probabil ca regina să abdice, având în vedere angajamentul său de-a lungul vieții în serviciul public, ea a început deja să predea mai multe responsabilități către prințul Charles, 72 de ani, fiul ei cel mare. Procesul se va accelera probabil după moartea lui Philip.

Charles a preluat un număr tot mai mare de angajamente publice și a fost numit succesorul desemnat al reginei ca șef al Commonwealth-ului, o asociație voluntară de 54 de națiuni cu legături cu Imperiul Britanic.

„În mod simbolic, tranziția către succesiune este deja în curs”, a spus Ed Owens, istoric

„Mă aștept că vom vedea mult mai mult prințul Charles în următorii câțiva ani, astfel încât noi, ca popor, să începem să-l vedem în viitorul său rol de rege”, a mai completat acesta.

„Constituțional, moartea prințului Philip nu schimbă nimic. Dar, desigur, într-un moment în care regina se apropie de împlinirea a 95 de ani, este vulnerabilă și îmbătrânită ”, a spus Whitelock. „În mod clar, moartea prințului Philip a început această tranziție către viitor și începutul sfârșitului acestei faze a monarhiei.”

 

Articole similare

Regina Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv pentru COVID-19

Regina Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv pentru COVID-19 duminică (20 februarie) și se confrun...

Prințul Charles și Stella McCartney fac echipă pe un proiect de fashion și schimbări climatice

Casa Regală britanică face iar echipă cu lumea modei. Stella McCartney și Prințul Charles lucreaz...

Prințul Harry s-a întors în LA la Meghan și Archie, înainte de Ziua Reginei

Prințul Harry s-a întors ieri acasă în California din Londra, lipsind astăzi de la Ziua Reginei, săr...