Regina Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv pentru COVID-19

Celebrități, CoolNews
share

Regina Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv pentru COVID-19 duminică (20 februarie) și se confruntă cu simptome ușoare, asemănătoare răcelii, a declarat Palatul Buckingham, adăugând că încă intenționează să continue să lucreze. Diagnosticul a stârnit îngrijorare și urări de bine din spectrul politic al Marii Britanii pentru regina în vârstă de 95 de ani.

Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii și o parte importantă în viața națiunii, regina a atins piatra de hotar de 70 de ani pe tron pe 6 februarie, data morții tatălui ei, regele George al VI-lea. Ea va împlini 96 de ani pe 21 aprilie.

Purtătorii de cuvânt de la palat au declarat că regina, care a fost complet vaccinată și a avut o injecție de rapel, va continua cu sarcini „ușoare” la Castelul Windsor în săptămâna viitoare.

Ea va continua să primească asistență medicală și va urma toate instrucțiunile adecvate”, se arată în comunicatul trimis de la palat.

Persoanele din Marea Britanie care sunt testate pozitiv pentru COVID-19 trebuie acum să se autoizoleze timp de cel puțin cinci zile, deși guvernul britanic spune că intenționează să ridice această cerință pentru Anglia în această săptămână.

Atât fiul cel mare al reginei, Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, cât și nora ei, Camilla, ducesa de Cornwall, în vârstă de 74 de ani, au contractat COVID-19 la începutul acestei luni. Charles s-a întors de atunci la muncă. De asemenea, se crede că există câteva cazuri recente de infectare în rândul personalului de la Castelul Windsor, unde locuiește regina.

Paul Hunter, expert în boli infecțioase la Universitatea din East Anglia, a spus că reginei i se va administra probabil unul dintre mai multele medicamente antivirale care au fost aprobate în Marea Britanie pentru a trata COVID-19.

Dacă le primiți suficient de devreme, se reduce riscul de apariție a bolii severe. Astfel, mi-aș imagina că orice medic, pentru un pacient în vârstă de 90 de ani, ar lua în considerare administrarea acestor antivirale”, a spus el.

O mulțime de politicieni britanici de rang înalt au trimis mesaje de însănătoșire duminică. Prim-ministrul Boris Johnson a scris pe Twitter: „Sunt sigur că vorbesc în numele tuturor, urez Majestății Sale o recuperare rapidă după COVID și o revenire rapidă la o stare mai bună.

Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a scris că „îi dorește Majestății Sale Reginei o recuperare rapidă”, în timp ce liderul de opoziție al Partidului Laburist, Keir Starmer, i-a urat reginei „sănătate bună și însănătoșire grabnică.

Articole similare

Regele Charles, atacat din nou cu ouă. Este pentru a doua oară în decurs de o lună

Poliția din Bedfordshire a declarat că un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost arestat în timpul une...

[BREAKFAST] Bucătarul reginei Elisabeta divulgă rețeta secretă de omletă. Coaja de lămâie și nucșoar...

Regina și-a schimbat rareori alimentația ei sănătoasă, iar omleta a devenit un element de bază pentr...

BREAKING NEWS: Regina Elisabeta a II-a în stare gravă. Rudele s-au adunat de urgență la castelul Bal...

Medicii Reginei Elisabeta a II-a „sunt îngrijorați” de sănătatea acesteia și au recomandat să rămână...