Erdogan blochează Twitter în Turcia după criticile publice referitoare la reacția lentă a autorităților la cutremur

CoolNews, NEWS, Tech
share

În urma plângerilor privind reacția lentă a autorităților la cutremurele de luni, guvernul a blocat majoritatea accesului la Twitter – o sursă principală de comunicare pentru rudele victimelor, supraviețuitori și militanții pentru ajutor, transmite Balkan Insight.

Guvernul turc a blocat cea mai mare parte a accesului la Twitter, ca urmare a furiei tot mai mari a publicului față de răspunsul guvernului președintelui Recep Tayyip Erdogan la cutremurele mortale de luni.

Twitter a fost restricționat în Turcia. Filtrarea este aplicată la principalii furnizori de internet și vine în contextul în care publicul a ajuns să se bazeze pe acest serviciu în urma unei serii de cutremure mortale”, a anunțat NetBlocks, un observator de internet care urmărește libertățile pe internet la nivel mondial.

În prezent, oamenii nu mai pot accesa deloc Twitter prin intermediul a doi dintre cei trei principali furnizori de internet. TurkTelekom și Turkcell au blocat complet accesul. Vodafone permite în continuare accesul mai lent la Twitter.

La câteva zile după cel mai devastator dezastru provocat de un cutremur în Turcia zilelor noastre, guvernul nu a reușit până în prezent să ofere asistență în mai multe zone devastate de două cutremure majore care au înregistrat 7,9 și 7,7 grade pe scara Richter, lăsând în urmă mii de morți.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Pleci în concediu cu mașina? Avertisment MAE pentru românii care merg în Bulgaria, Grecia și Turcia...

Românii care merg în Bulgaria sau o tranzitează în drum spre Grecia sau Turcia vor sta la cozi în vă...

[BREAKFAST] Simona Halep, printre personalitățile care au rămas fără bifa albastră pe Twitter

Majoritatea personalităților, printre care și Simona Halep, au rămas joi fără bifă albastră pe platf...

O femeie care s-a căsătorit cu ea însăși, vorbește despre divorț la nici 24 de ore de la nuntă...

O femeie a spus că se gândește să divorțeze la aproximativ 24 de ore după ce a postat că s-a căsător...