Erdogan blochează Twitter în Turcia după criticile publice referitoare la reacția lentă a autorităților la cutremur

CoolNews, NEWS, Tech
share

În urma plângerilor privind reacția lentă a autorităților la cutremurele de luni, guvernul a blocat majoritatea accesului la Twitter – o sursă principală de comunicare pentru rudele victimelor, supraviețuitori și militanții pentru ajutor, transmite Balkan Insight.

Guvernul turc a blocat cea mai mare parte a accesului la Twitter, ca urmare a furiei tot mai mari a publicului față de răspunsul guvernului președintelui Recep Tayyip Erdogan la cutremurele mortale de luni.

Twitter a fost restricționat în Turcia. Filtrarea este aplicată la principalii furnizori de internet și vine în contextul în care publicul a ajuns să se bazeze pe acest serviciu în urma unei serii de cutremure mortale”, a anunțat NetBlocks, un observator de internet care urmărește libertățile pe internet la nivel mondial.

În prezent, oamenii nu mai pot accesa deloc Twitter prin intermediul a doi dintre cei trei principali furnizori de internet. TurkTelekom și Turkcell au blocat complet accesul. Vodafone permite în continuare accesul mai lent la Twitter.

La câteva zile după cel mai devastator dezastru provocat de un cutremur în Turcia zilelor noastre, guvernul nu a reușit până în prezent să ofere asistență în mai multe zone devastate de două cutremure majore care au înregistrat 7,9 și 7,7 grade pe scara Richter, lăsând în urmă mii de morți.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Care a fost cel mai vizitat oraș în 2023? Foarte mulți români îl aleg pentru vacanțe

Istanbul a fost cel mai vizitat oraș anul trecut. Aproape 20 de milioane de turiști i-au trecut prag...

[BREAKFAST] Există un loc în care nu există internet și telefonul mobil este interzis. Vezi aici und...

Fără doar și poate, telefonul este o extensie a noastră în zilele actuale. Multe persoane se confrun...

Together in EU. Ransomware, malware, viruși, cai troieni, programe spion. Strategia UE pentru cybers...

Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică atenționează că infractorii cibernetici au ident...