Confidenţialitate

Erdogan blochează Twitter în Turcia după criticile publice referitoare la reacția lentă a autorităților la cutremur

CoolNews, NEWS, Tech
share

În urma plângerilor privind reacția lentă a autorităților la cutremurele de luni, guvernul a blocat majoritatea accesului la Twitter – o sursă principală de comunicare pentru rudele victimelor, supraviețuitori și militanții pentru ajutor, transmite Balkan Insight.

Guvernul turc a blocat cea mai mare parte a accesului la Twitter, ca urmare a furiei tot mai mari a publicului față de răspunsul guvernului președintelui Recep Tayyip Erdogan la cutremurele mortale de luni.

Twitter a fost restricționat în Turcia. Filtrarea este aplicată la principalii furnizori de internet și vine în contextul în care publicul a ajuns să se bazeze pe acest serviciu în urma unei serii de cutremure mortale”, a anunțat NetBlocks, un observator de internet care urmărește libertățile pe internet la nivel mondial.

În prezent, oamenii nu mai pot accesa deloc Twitter prin intermediul a doi dintre cei trei principali furnizori de internet. TurkTelekom și Turkcell au blocat complet accesul. Vodafone permite în continuare accesul mai lent la Twitter.

La câteva zile după cel mai devastator dezastru provocat de un cutremur în Turcia zilelor noastre, guvernul nu a reușit până în prezent să ofere asistență în mai multe zone devastate de două cutremure majore care au înregistrat 7,9 și 7,7 grade pe scara Richter, lăsând în urmă mii de morți.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

O femeie care s-a căsătorit cu ea însăși, vorbește despre divorț la nici 24 de ore de la nuntă...

O femeie a spus că se gândește să divorțeze la aproximativ 24 de ore după ce a postat că s-a căsător...

Cutremur de 7,4 în Turcia: Peste 1400 de morți în Turcia și Siria. Replică de peste 7 în mai puțin d...

Un cutremur violent de 7,4 a zguduit sud-estul Turciei luni dimineața, 6 februarie 2023. Cutremurul ...

Elon Musk confirmă că va demisiona din funcția de CEO al Twitter după ce își va găsi succesor

Elon Musk a spus că va conduce echipele de software și servere ale Twitter Inc. odată ce va găsi pe ...