Elon Musk taie internetul gratis oferit Ucrainei și obligă Pentagonul să achite nota de plată

CoolNews, NEWS
share

Elon Musk, fondatorul SpaceX, a solicitat Departamentului Apărării al SUA să plătească pentru utilizarea sateliţilor săi Starlink pentru facilitarea comunicaţiilor din Ucraina, pe care i-a oferit gratis.

SpaceX a transmis Pentagonului că ar putea sista acest serviciu dacă nu îi va achita câteva zeci de milioane de dolari în fiecare lună, a informat CNN, potrivit Agerpres.

După începutul războiului din Ucraina, Musk a donat Ucrainei terminale pentru serviciul său de conexiune prin satelit Starlink, comunicaţiile prin internet din această ţară fiind întrerupte de bombardamente.

Antreprenorul a atenţionat că această operaţiune a costat SpaceX până acum 80 de milioane de dolari, sumă care ar urma să ajungă la peste 120 de milioane de dolari până la sfârşitul acestui an şi 400 de milioane în următoarele 12 luni.

Nu suntem în măsură să donăm în continuare terminale Ucrainei sau să finanțăm terminalele existente pentru o perioadă nedeterminată”, a scris directorul de vânzări guvernamentale al SpaceX către Pentagon în scrisoarea din septembrie.

Musk a susținut, de asemenea, în privat, luna trecută, că Ucraina nu dorește negocieri de pace în acest moment și că, dacă ar fi fost de acord cu planul său, „Rusia ar fi acceptat acești termeni”, potrivit unei persoane care i-a auzit.

Ucraina știe că guvernul său actual și eforturile sale de război depind în totalitate de Starlink”, a declarat persoana care cunoaște discuțiile. „Decizia de a menține Starlink în funcțiune sau nu se află în întregime în mâinile unui singur om. Acesta este Elon Musk. El nu a fost ales, nimeni nu a decis să îi dea această putere. O are datorită tehnologiei și companiei pe care a construit-o”.

Marți, Musk a negat un raport potrivit căruia ar fi vorbit direct cu Putin despre Ucraina. Joi, când un ministru ucrainean a scris pe Twitter că Starlink este esențial pentru infrastructura Ucrainei, Musk a răspuns: „Cu mare plăcere. Mă bucur să sprijin Ucraina”.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Euro 2024: România câștigă la Munchen cu un scor de 3-0

După o primă repriză spectaculoasă, plină de ocazii pe poartă și soldată cu golul lui Nicolae Stanci...

Cele mai bune ore de postat pe social media: Cum să scoți rezultate maxime

În era digitală, social media joacă un rol crucial în strategia de marketing a oricărei afaceri. Pen...

Elon Musk își încearcă norocul a treia oară. Lansează - din nou - cea mai puternică rachetă din lume...

SpaceX este pregătită să lanseze al treilea test de zbor al navei spațiale Starship, racheta cea mai...