Ei sunt cei mai cool profesori din țară, premiați la Gala Merito

Celebrități, CoolNews
share

Proiectul Merito, inițiat de Măriuca Talpeș, cofondatoare Bitdefender, a premiat anul acesta 14 profesori și directori de școli din țară. Ei au fost selectați de un juriu format din oameni de afaceri din peste 350 de recomandări.

Sunt cadre didactice cărora le place să învețe mereu lucruri noi și vin la clasă cu tot felul de idei prin care să atragă atenția elevilor și să-i motiveze să învețe.

Primul trofeu Merito a ajuns la Florin Sorin Haiduc, profesor de matematică și director la Colegiul Național Pedagogic Preparandia – Dimitrie Țichindeal din Arad. Este un cadru didactic care a ales să devină prietenul elevilor săi, convingându-i apoi că matematica le poate fi o bună parteneră pe drumul vieții.

Soții Nicoleta și Emil Muntenu, profesori de limba română la Colegiul Național Iași, au reușit o premieră în proiectul Merito. Este primul cuplu de profesori premiat în cei șapte ani de când se acordă trofeele. Foști elevi au povestit că cea mai mare calitate a lor este omenia. Emil Muntenu a explicat că el nu predă literatura, ci o discută cu elevii care sunt captivați de personajele pe care le descoperă astfel.

Elisabeta Niță, profesoară de matematică și psiholog la Liceul Tehnologic Special nr. 3 din București, merge la Institutul Clinic Fundeni ca să le predea copiilor diagnisticați cu cancer. Îi ajută astfel să treacă peste problemele de sănătate, să-și continue educația și chiar să treacă cu bine de examenele finale.

Anca Dediu, învățătoare și director la Școala Emil Panaitescu din comuna gălățeană Cudalbi, i-a învățat pe elevii ei motto-ul: „trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ziua ta”.

Liliana-Daniela Chivulescu, învățătoare la școala nr. 2 Picior de Munte din județul Dâmbovița, spune că a fost un elev atipic așa că pe elevii ei îi încurajează să învețe prin activități trăsnite, de multe ori în natură: „dar activități trăsnite din care să învețe, care să-i modeleze, care să-i facă să vină cu drag la școală și să devină oameni”, a spus profesoara la Gală.

Laura Nicoleta Felea este profesoară de istorie la Liceul Tehnologic Henri Coandă și director al Palatului Copiilor Tulcea. Pe lângă orele de la școală în care le explică elevilor istoria, ea le dezvoltă acestora dragostea pentru voluntariat.

Gabriella Zsombori predă matematică la Colegiul Național Marton Aron din Miercurea Ciuc și încearcă să-i facă pe elevi să înțeleagă problemele și să-și dezvolte gândirea logică.

Anca Mezei este educatoare într-o comunitate defavorizată din Săcele, județul Brașov și lucrează atât cu copiii cât și cu părinții lor pentru a-i ajuta să-și depășească condiția. Organizează cel puțin o dată pe lună un proiect în care îi implică pe toți. Primul astfel de program mare a fost când 100 de părinți și-au continuat școala și au terminat ciclul primar și gimnazial.

Liliana Olărașu, profesoară de matematică la Școala gimnazială Vasile Conta din Iași, reușește să transforme totul intr-o joacă, iar elevii ei sunt până la urmă cuceriți de ecuații și radicali.

Tot matematică predă și Dănuț Mădălin Ghiuler, dar la Liceul cu program sportiv din Focșani. Pentru el este important sa-i ajute pe elevi să găsească funcțiile potrivite pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

Nicoleta-Laura Piroș este învățătoare la Școala gimnazială nr. 6 Iacob Mureșianu din Brașov și este îndrăgostită de metodele creative de predare, astfel că experimentează tot felul de idei cu elevii săi.

Daniel Petrule, profesor de educație fizică și director la Școala Gimnazială Sânpetru din județul Brașov, face „antrenamente” atât cu elevii, cât și cu colegii din cancelarie și îi face pe toți să se simtă apreciați și iubiți.

Ion David Pirneci este prefosor de istorie și educație socială la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Sohatu, județul Călărași. Spune că profesorul nu este un livrator de conținut, ci un ghid pentru viitorii adulți. Când a sosit în școală, el s-a apucat de zugrăvit și montat table, prize și tot ce a fost nevoie pentru ca elevii să se simtă bine și fericiți în clasele în care învață.

Prin proiectul Merito au fost premiați până acum 81 de profesori din România care inoveață în educație.

La această ediție, ei au primit, pe lângă dimplomă și trofeu, un premiu de 1500 de euro și vor fi sprijiniți în dezvoltarea profesională.

 

Articole similare

Elevii se reîntorc în bănci. Prima zi de școală din anul 2024 reprezintă și startul modulului 3 de c...

8 ianuarie este prima zi de cursuri din anul 2024 și startul modulului 3 de cursuri.  Elevii vor ...

STUDIU World Vision România: O treime dintre adolescenții din mediul rural se teme că nu va merge la...

80% dintre adolescenții de la sate și alte comunități dezavantajate își doresc să ajungă la facultat...

Cum arată școala în care vor învăța de azi elevii unui sat din Ialomița

Elevii din localitatea ialomițeană Perieți vor merge de azi cu mai mult drag la școală. Unitatea ...