Edi Iordănescu, concluzii în urma plecării României de la Euro: „Echipa națională poate să crească în continuare, a dezvoltat un spirit care sunt sigur că nu se va mai pierde”

CoolNews, NEWS
share

Elevii lui Edi Iordănescu au avut un parcurs surprinzător la Euro 2024: au reușit să se califice în optimile unui turneu important după 24 de ani,scrie europafm.ro. Antrenorul naționalei, după meciul de marți seară, 2 iulie:

Edi Iordănescu: „Este și o tristețe, cu siguranță, pentru că ne doream mai mult și am dat tot ce am avut, cum am dat în fiecare seară când am ieșit pe teren”

„Am închis o poveste frumoasă, o poveste începută acum doi ani de zile, o calificare pe primul loc din grupa de unde am întâlnit echipe solide. O poveste care a continuat aici, alături de suporterii echipei naționale veniți în număr mai mare ca oricând. Din nou, echipa a făcut eforturi fantastice și am reușit să câștigăm grupa, dar astăzi (n.r. – marți, 2 iulie) se închide drumul nostru la Euro și rămânem cu foarte multe lucruri bune. Este și o tristețe, cu siguranță, pentru că ne doream mai mult și am dat tot ce am avut, cum am dat în fiecare seară când am ieșit pe teren. Mulțumesc băieților, mulțumesc suporterilor, au fost fantastici, mulțumesc tuturor românilor din întreaga lume care au susținut echipa națională și le spun că regret că nu ne-am putut ridica la nivelul lor, pentru că ei sunt campionii Europei, noi, din păcate, n-am reușit să facem asta”, a declarat Edi Iordănescu după terminarea meciului România-Olanda.

 

Echipa națională a părăsit Campionatul European de Fotbal, dar suporterii rămân în continuare alături de fotbaliștii lui Edi Iordănescu.

Despre susținerea impresionantă a suporterilor au vorbit și jucătorii naționalei, care au admis că a fost grea înfrângerea. Denis Drăguș, pentru PRO TV, imediat după final.

Denis Drăguș: „Ne pare rău că n-am putut mai mult”

„Am început bine, de asta suntem un pic supărați, pentru că puteam și am arătat că puteam. Puteam să ne batem de la egal la egal, să facem mai mult, chiar să trecem, dar am primit gol, de acolo un pic s-au schimbat lucrurile. E clar că ne doar, ne-am dorit să mergem cât mai departe în această vară, să jucăm cât mai mult și să ne bucurăm cât mai mult. Din păcate, ne-am oprit aici, dar cred că am dat totul. Ne pare rău că n-am putut mai mult”, a declarat Denis Drăguș.

Selecționerul admite că jucătorii din generația de suflet nu pot compensa de fiecare dată diferența de valoare și le lipsește pragmatismul.

 

ȘTIREA INTEGRALĂ PE EUROPAFM.RO.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

EURO 2024. Anglia s-a calificat în finala campionatului. Reacția Olandei după înfrângerea de la Dort...

Anglia s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal. A învins miercuri seară, 10 iulie, ...

Lamine Yamal, noul star al fotbalului internațional: A devenit cel mai tânăr jucător din istorie car...

La numai 16 ani, a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care înscrie un gol la Campionatul Euro...

Mbappe: „Nu am făcut suficient pentru a ajunge în finală”. Căpitanul Franței recunoaște superioritat...

Căpitanul echipei naționale de fotbal a Franței, Kylian Mbappe, a recunoscut superioritatea selecțio...