Confidenţialitate

Earth Speakr, proiectul prin care îți spui părerea despre schimbările climatice – AUDIO

CoolNews
share

Germania a preluat ieri președinția semestrială a Uniunii Europene și vine cu un proiect despre schimbările climatice.

La Berlin, a fost lansat Earth Speakr , un proiect la care a lucrat o echipă de specialiști, coordonată de un artist danez.

Olafur Eliasson s-a întrebat: „Cum facem planeta mai sigură pentru viitor?” 

Inspirat de activista de mediu Greta Thunberg, acesta a prezentat un proiect în care copiii vor avea rolul principal, după cum a explicat într-un interviu pentru Virgin Radio Romania.

„Copiii știu deja totul, sunt experți, dar nu-i ascultă nimeni! De aceea este așa de important să-i întrebăm ce părere au. Am fost inspirat de ideea de a spera că lucrurile pot fi mai bune mâine decât au fost ieri. Cred că, cu cât ești mai tânăr, privești mai mult spre viitor,  iar cu cât ești mai în vârstă, privești mai mult în trecut”, a explicat Olafur Eliasson.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul ”Earth Speakr” vine la pachet cu o aplicație pentru copiii între 7 și 17 ani din Uniunea Europeană și chiar din toată lumea.

Cu ajutorul realității augmentate, poți înregistra mesaje pe tema schimbărilor climatice.

Sunt acceptate povești în toate cele 24 de limbi vorbite în Uniunea Europeană.

Olafur Eliasson spune că acestea le vor fi transmise politicienilor și factorilor de decizie din Uniunea Europeană pentru a se lua măsuri de protecție a mediului.

Unele mesaje vor fi afișate, la Bruxelles, în sediul principal al Consiliului Uniunii Europene și al Secretariatului General al acestuia, în cadrul Parlamentului European, în Bruxelles și Strasbourg, precum și în Berlin, în zona Ministerului Federal al Afacerilor Externe.

Artistul danez le transmite copiilor din România că participarea la proiectul ”Earth Speakr” îi transformă și pe ei în artiști care să lupte împotriva schimbărilor climatice.

„Am făcut o jumătate dintr-o operă de artă. Pentru cealaltă jumătate am nevoie de ajutorul vostru, iar asta înseamnă că și voi veți fi artiști. Am făcut o aplicație pentru telefon care să vă ajute să spuneți glume, povești de dragoste sau de furie, poezii, cântece. Când terminați, împărtășiți mesajul cu restul lumii. Apoi eu voi fi fericit, iar voi veți fi artiști. Așadar, căutați (aplicația), este o nebunie. Vă urez iubire și un viitor minunat!”, a spus  Olafur Eliasson.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Olafur Eliasson, este un artist danez cunoscut pentru lucrări de artă pe subiectul schimbărilor climatice.

A coordonat lucrarea ”Ice Watch”, prin care a adus bucăți de gheață din calota arctică în centrul orașelor Copenhaga (2014), Paris (2015) și Londra (2018).

Acestea au fost așezate în forma unui ceas, iar trecătorii puteau să le atingă și să observe fragilitatea lor pe măsură ce bucățile se topeau și dispăreau sub ochii lor.

Articole similare

Ce a spus Donald Trump despre încălzirea globală

Ieri, președintele american a participat la o conferință de presă, alături de Guvernatorul Californi...

Germania a introdus Bucureștiul și alte 17 județe pe lista roșie

Germania a actualizat aseară lista zonelor considerate "cu risc ridicat" din România. Astfel, jud...

Un nudist din Germania a fugit prin parc după un mistreț pentru că i-a furat laptopul

Un bărbat a fugărit, în costumul lui Adam, un mistreţ care i-a furat punga în care se afla laptopul ...