Confidenţialitate

E-mail plătit, în Belarus

CoolNews, Tech
share

Ar putea părea o glumă, dar este o ofertă serioasă în 2021. Ministerul Comunicațiilor și Informatizării din Republica Belarus a anunțat lansarea ”serviciului național de poștă electronică”, o denumire complicată pentru tradiționalul e-mail. Interfața este una foarte simplă, după cum se poate observa într-un clip video de prezentare, publicat de autorități pe YouTube.

Un e-mail trimis prin serviciul de stat, lansat în Belarus, costă până la 1,5 ruble (echivalentul a 0.02 EUR), permite maximum 3 atașamente și o dimensiune cumulată a lor de 10 MB.

Oferta este chiar și promovată de Ministerul Comunicațiilor și Informatizării din Republica Belarus, care precizează cu utilizatorii mai au nevoie și de o semnătură electronică pentru a putea folosi ”serviciul național de poștă electronică”.

În descrierea oficială se precizează că ”serviciului național de poștă electronică” permite trimiterea inclusiv a unor fișiere doc, docx, xls, xlsx și pdf.

Republica Belarus este o țară apropiată Rusiei, cu o populație de 9,49 milioane de locutori, în mare parte în zone urbane. În 2000, Belarus și Rusia au semnat un acord de extindere a cooperării, afirmând ”dorința de a crea o uniune”.

Articole similare

Patru din zece e-mail-uri pe tema pandemiei COVID-19 sunt spam

Peste 40% dintre e-mail-urile pe subiectul pandemiei COVID19 primite în primele șase luni din 2020 s...