După observațiile asupra muzicii K-pop, autoritățile din Coreea de Nord trec la limbajul tinerilor

NEWS
share

Kim Jong-Un, liderul nord-coreean, nu apreciază k-pop, gen muzical pe care l-a caracterizat drept „cancer vicios” care corupe „ţinuta, coafura, modul de a vorbi şi atitudinea” tineretului nord-coreean. Acest gen muzical a ajuns să aibă mare succes pe mai multe continente. BTS, o trupă sud-coreeană formată din șapte membri, este în acest moment cel mai de succes proiect k-pop, ceea ce probabil i-a atras atenția lui Kim Jong-Un.

Potrivit The New York Times, teama de cultura care ar putea modela gusturile și opiniile tinerilor a dus chiar la adoptarea unei legi, în decembrie 2020, prin care autoritățile încearcă să stopeze „invazia culturală”. Această lege prevede între 5 şi 15 ani de muncă în lagăr pentru cei care privesc sau deţin divertismente sud-coreene, seriale, filme, muzică. Pedeapsa era până acum de doar cinci ani de muncă forţată. Legea prevede chiar pedeapsa cu moartea pentru cei care importă astfel de conţinuturi.

Dacă problemele cu genul k-pop păreau o opinie, exprimată în urmă cu doar câteva zile, acum presa de stat reia ideile legate de cultura pop. De exemplu, ziarul Rodong Sinmun avertizează tinerii asupra pericolelor culturii pop sud-coreene: „Penetrarea ideologică și culturală sub panoul colorat al burgheziei este chiar mai periculoasă decât inamicii care au arme”.

Potrivit presei controlate de stat, limba coreeană bazată pe dialectul din Phenian este superioară iar tinerii trebuie să renunțe la alte influențe și cuvinte și ar trebui să o folosească corect.

ILUSTRAȚIE: Steve Barker / Unsplash

Articole similare

BTS au dominat vânzările de albume în lume, în 2020

BTS au dominat vânzările de albume în lume, anul trecut. Cele două albume lansate în 2020 de trup...

BTS va susţine un nou turneu mondial

Fanii BTS primesc o veste bună! Fenomenul K-pop BTS pregătește "Map of the Soul", un turneu mondial ...

Ariana Grande colaborare cu un membru BTS

Fanii Arianei Grande și ai lui Jungkook de la trupa BTS sunt în delir, fiindcă îi ' susptectează' ...