Duelurile cu săbii laser au devenit sport național în Franța – VIDEO

CoolNews, Energia aia bună
share

Franța a recunoscut un nou sport. Duelurile cu săbii laser au devenit sport național și sunt practicate nu numai de fanii ”Star Wars”.

Francezii fac echipe în sălile de sport ca să se lupte între ei cu lightsabere făcute din policarbonat care arată și sună exact ca cele din producțiile lui George Lucas.

Săbiile nu au totuși puterea de a  împărți pe jumătate un lord Sith.

Un duel durează 3 minute și presupune multă mișcare, principalul motiv pentru care Federația Franceză de Scrimă a anunțat că luptele sunt recunoscute ca sport național.

Reprezentanții forului spun că au luat această decizie ca să lupte împotriva unei zone foarte întunecate a secolului 21, sedentarismul, care afectează un număr tot mai mare de adulți și copii.

Pentru sportul venit dintr-o galaxie foarte, foarte îndepărtată au început chiar să se organizeze cluburi, unde găsești lightsabere și instructori care te învață cum să te lupți.

Sunt și reguli foarte clare pentru acest sport: adversarii se luptă în interiorul unui cerc marcat cu bandă luminoasă pe podea. Atingerile pe cap sau corp valorează 5 puncte, cele la brațe sau picioare sunt 3 puncte, iar cele de pe mâini, 1 punct.

Cine adună primul 15 puncte câștigă. Dacă nu se întâmplă asta în cele 3 minute cât durează partida, este declarat învingător cel care a înscris cel mai mult. Dacă ambii luptători ajung la 10 puncte, lupta intră într-o „moarte subită”, moment în care primul care reușește o lovitură pe cap sau pe corp câștigă.

Deocamdată acest sport este practicat de sute de persoane, iar Federația Franceză de Scrimă spune că pentru a fi declarat sport olimpic ar fi nevoie de mii de oameni dispuși să se lupte cu săbii laser. Chiar dacă nu mai este timp să se întâmple treaba asta până la Olimpiada care se va desfășura la Paris în 2024, reprezentanții forului spun că nu mai este mult până ce sportul va deveni mainstream.

Reprezentanții Federației se ghidează după vorbele lui Yoda: „Try not. Do! Or do not. There is no try.” (Nu încerca. Apucă-te de treabă! sau nu te apuca și atunci nu este despre a încerca.)

Articole similare

Coldplay pregătește un album inspirat din ”Star Wars” (VIDEO)

Coldplay va lansa albumul “Music of the Spheres” pe 15 octombrie, noul material fiind inspirat din s...

#ThatMovie - HALSTON

Astăzi vă recomand o serie limitată de 5 episoade a câte 45-46 de minute fiecare. Și trebuie să recu...

Cât de bine cunoști universul ”Star Wars”?

Cât de bine cunoști universul ”Star Wars”? Profităm că 4 mai este Ziua Star Wars și lansăm pe virgin...