Dua Lipa este acuzată că ar fi plagiat piesa „Levitating” de la o trupă de reggae

CoolNews, Muzică
share

Dua Lipa a fost dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor marți (1 martie) de o trupă de reggae din Florida, care susține că starul pop britanic a inclus în hit-ul „Levitating”, părți dintr-o piesă mai puțin cunoscută din 2017.

Într-un proces intentat la Tribunalul Federal din Los Angeles, membrii unei trupe numite Artikal Sound System susțin că „Levitating” – care a petrecut 68 de săptămâni în topul Billboard Hot 100 și a fost cântecul numărul 1 din 2021 – a fost copiată după piesa lor, „Live Your Life”.

Cele două piese sunt atât de asemănătoare încât e foarte puțin probabil ca „Levitating” să fi fost creată în mod independent”, se arată în plângere.

Levitating”, lansat în 2020 pe cel de-al doilea album de studio al lui Lipa, Future Nostalgia, a fost un hit uriaș, asigurându-și onoarea de a fi cea mai longevivă melodie din top 10 a unei artiste de sex feminin.

Artikal Sound System este o trupă de reggae din Florida de Sud, fondată în 2012 ca un duo. Trupa a lansat „Live Your Life” pe EP-ul său din 2017 Smoke and Mirrors.

 

FOTO: Profimedia / Agentie

Articole similare

[BREAKFAST] MET GALA 2023 | Dua Lipa a fost copreședintele ediției de anul acesta

Met Gala este, prin tradiție, unul dintre marile evenimente ale modei, iar invitații s-au întrecut î...

A apărut al doilea album post-mortem al lui Pop Smoke

Al doilea album post-mortem al lui Pop Smoke, "Faith", a fost lansat astăzi. Proiectul muzical "...

Dua Lipa, dată în judecată pentru o poză pe Instagram

Dua Lipa a fost dată în judecată pentru o poză pe Instagram, după cum relatează Billboard. Fotografi...