Confidenţialitate

Dragoș Bucur, Tudor Chirilă și Dana Rogoz sunt printre noii mentori ai IDEO IDEIS

Celebrități, CoolNews
share

Dragoș Bucur, Tudor Chirilă, Andreea Grămoșteanu, Dana Rogoz, Judith State și Cosmina Stratan se alătură lui Pavel Bartoș și Alexandru Papadopol ca mentori ai trupelor de teatru tânăr la cea de-a 14-a ediție a IDEO IDEIS, care va avea loc la Alexandria între 06-12 august. Cei opt artiști, cât și un al nouălea mentor care va fi confirmat cât de curând, vor veni la festival în perioada 09 – 12 august pentru a le fi alături celor nouă trupe de liceeni.

„IDEO IDEIS a ajuns la ediția 14, ceea ce înseamnă, printre altele, că de anul acesta pot participa la festival tineri care s-au născut în anul în care l-am început. Răspunsul nostru la această realitate este că încercăm să transformăm experiența de 13 ani în energie regeneratoare, pe care s-o reinvestim pentru a aduce un suflu nou festivalului. Aplicăm asta atât în structura organizatorică, numind o nouă directoare a festivalului, pe Nora Dobre, dar și în sinergiile pe care le creăm între generațiile care se întâlnesc la IDEO IDEIS. De aici vine și alegerea de a aduce și mentori noi anul acesta, este un alt pas în procesul dinamic care conturează viitorul festivalului.” – Alexandru Ion, co-fondator Ideo Ideis și co-președinte T.E.T.A.

O seară de predare a ștafetei de către mentorii edițiilor precedente mentorilor noi va avea loc joi, 09 august, când Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Ofelia Popii, Cătălin Ștefănescu, Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu se vor întâlni cu mentorii de anul acesta la IDEO IDEIS. La această întâlnire este invitat și Marcel Iureș, președinte onorific al festivalului încă de la prima ediție.

„IDEO IDEIS nu mai este demult doar un festival de teatru pentru tineri, ci un proiect de educație non-formală prin artă care dezvoltă pe de o parte competențe esențiale pentru viitorul tinerilor care participă la festival, și pe de altă parte are o contribuție reală la viața comunității din Alexandria. Există potențial în a multiplica bunele practici acumulate până acum și a le direcționa către un proiect sustenabil ale cărui granițe să meargă mai departe decât desfășurarea de forțe de o săptămână la Alexandria.”
– Nora Dobre, directoare IDEO IDEIS

La IDEO IDEIS, procesul de învățare al liceenilor cuprinde și participarea lor la două tipuri de ateliere intensive, susținute de tineri profesioniști: atelierele de teatru tânăr și atelierele de măiestrie.

Trainerii de teatru tânăr de la #ideoideis14 sunt actori deja confirmați pe scena de teatru din România: Alex Bogdan, Sabina Brândușe, Gabi Costin, Bogdan Nechifor, Denisa Nicolae, Mihai Prejban, Vladimir Purdel, Liviu Romanescu, Iulia Samson, Sorina Ștefănescu și Sânziana Tarța.

Articole similare

Roton (re)aduce în 2020, alături de 27 de vedete, piesa lui Aurelian Andreescu - ”Oameni” - VIDEO...

Noua versiune a cântecului lui Aurelian Andreescu - ”Oameni” а a fost realizată la inițiativa Roton ...

Andreea Esca, Radu Muntean, Micutzu și Magdyz vorbesc despre responsabilitate la IDEO IDEIS 14

9 spectacole de teatru profesionist, 9 de teatru tânăr, 5 filme noi, 24 de ateliere de educație non-...

Tu cât poluezi pe net?, te întreabă IDEO IDEIS

Tu cât poluezi pe net? este întrebarea prin care cea de-a 14-a ediție a festivalului IDEO IDEIS (06-...