Confidenţialitate

Documentarul despre „Colectiv”, în topul celor mai bune filme apărute în anul 2020 – Rottentomatoes

CoolNews, Filme
share

Documentarul „Colectiv” este propunerea României pentru Premiile Oscar. Acesta poate fi văzut pe HBO GO, iar de când s-a lansat, a primit recenzii extrem de bune de la majoritatea publicațiilor de profil internaționale.

Uitându-ne pe Rottentomatoes am descoperit faptul că documentarul produs în România este pe locul 3 în TOPUL celor mai bune filme lansate în 2020, fiind devansat doar de „His House” și de „CRIP CAMP: A DISABILITY REVOLUTION„. De notat că toate trei au un scor de 100%.

Sinopsis Colectiv: În 2015, un incendiu declanșat la clubul Colectiv din București a ucis 27 de oameni și a rănit 180 de persoane. În scurt timp, mai multe victime cu arsuri încep să moară în spitale de la rănile care nu erau letale. Apoi un doctor vorbește cu o echipă de jurnaliști de investigație despre situația din spitale. O dezvăluire duce la alta pe măsură ce reporterii încep să descopere o vastă fraudă în sistemul medical. Când este numit un nou ministru al sănătății, el oferă acces fără precedent la eforturile depuse pentru a reforma sistemul corupt, dar și la obstacolele cu care se confruntă. Urmărind jurnaliști, victime și oficiali guvernamentali, documentarul oferă o prezentare intransigentă a impactului pe care îl are jurnalismul de investigație când este făcut la cel mai înalt nivel.

Articole similare

Noi trofee pentru filmele românești: Cel mai bun documentar și Cel mai bun film din competiţia balca...

Avem premii noi pentru cinematografia românească. Regizorii Radu Jude şi Radu Ciorniciuc au primi...

Demi Lovato lansează un nou album! În cât timp apare

Demi Lovato a anunțat că o să lanseze un album nou-nouț în două săptămâni. Artista în vârstă de 2...

ISTORIC: Documentarul "Colectiv", dublă nominalizare la Premiile OSCAR

Documentarul "Colectiv" scrie istorie. După ce a fost pentru prima dată înscris pe lista scurtă l...