Confidenţialitate

Documentarul despre „Colectiv”, în topul celor mai bune filme apărute în anul 2020 – Rottentomatoes

CoolNews, Filme
share

Documentarul „Colectiv” este propunerea României pentru Premiile Oscar. Acesta poate fi văzut pe HBO GO, iar de când s-a lansat, a primit recenzii extrem de bune de la majoritatea publicațiilor de profil internaționale.

Uitându-ne pe Rottentomatoes am descoperit faptul că documentarul produs în România este pe locul 3 în TOPUL celor mai bune filme lansate în 2020, fiind devansat doar de „His House” și de „CRIP CAMP: A DISABILITY REVOLUTION„. De notat că toate trei au un scor de 100%.

Sinopsis Colectiv: În 2015, un incendiu declanșat la clubul Colectiv din București a ucis 27 de oameni și a rănit 180 de persoane. În scurt timp, mai multe victime cu arsuri încep să moară în spitale de la rănile care nu erau letale. Apoi un doctor vorbește cu o echipă de jurnaliști de investigație despre situația din spitale. O dezvăluire duce la alta pe măsură ce reporterii încep să descopere o vastă fraudă în sistemul medical. Când este numit un nou ministru al sănătății, el oferă acces fără precedent la eforturile depuse pentru a reforma sistemul corupt, dar și la obstacolele cu care se confruntă. Urmărind jurnaliști, victime și oficiali guvernamentali, documentarul oferă o prezentare intransigentă a impactului pe care îl are jurnalismul de investigație când este făcut la cel mai înalt nivel.

Articole similare

Alina Eremia lansează “In Zadar | Behind The Music”, primul documentar al artistei

“În Zadar | Behind The Music” documentează procesul creativ al Alinei Eremia, care alături de autori...

Sentința în dosarul Colectiv: Popescu-Piedone, 4 ani de închisoare, patronul clubului 11 ani și 8 lu...

Cristian Popescu-Piedone, care a primit în primă instanță în dosarul Colectiv la 8 ani şi 6 luni de ...

Britney vs Spears - Un nou documentar despre viața artistei

Lumea o cunoaște pe Britney Spears: interpret, artist, idol. Dar în ultimii ani, numele ei a fost le...