Confidenţialitate

Documentarul despre „Colectiv”, în topul celor mai bune filme apărute în anul 2020 – Rottentomatoes

CoolNews, Filme
share

Documentarul „Colectiv” este propunerea României pentru Premiile Oscar. Acesta poate fi văzut pe HBO GO, iar de când s-a lansat, a primit recenzii extrem de bune de la majoritatea publicațiilor de profil internaționale.

Uitându-ne pe Rottentomatoes am descoperit faptul că documentarul produs în România este pe locul 3 în TOPUL celor mai bune filme lansate în 2020, fiind devansat doar de „His House” și de „CRIP CAMP: A DISABILITY REVOLUTION„. De notat că toate trei au un scor de 100%.

Sinopsis Colectiv: În 2015, un incendiu declanșat la clubul Colectiv din București a ucis 27 de oameni și a rănit 180 de persoane. În scurt timp, mai multe victime cu arsuri încep să moară în spitale de la rănile care nu erau letale. Apoi un doctor vorbește cu o echipă de jurnaliști de investigație despre situația din spitale. O dezvăluire duce la alta pe măsură ce reporterii încep să descopere o vastă fraudă în sistemul medical. Când este numit un nou ministru al sănătății, el oferă acces fără precedent la eforturile depuse pentru a reforma sistemul corupt, dar și la obstacolele cu care se confruntă. Urmărind jurnaliști, victime și oficiali guvernamentali, documentarul oferă o prezentare intransigentă a impactului pe care îl are jurnalismul de investigație când este făcut la cel mai înalt nivel.

Articole similare

Afișul primului film documentar românesc, expus în premieră

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, sărbătorită pe 15 ianuarie, Muzeul Național de Istorie a Românie...

”The Supermodels”, documentarul despre viața fotomodelelor, în care protagonistele vor fi chiar Naom...

Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington și Linda Evangelista vor fi protagonistele unui d...

Documentarul "Colectiv", pe lista celor mai bune filme ale anului 2020, conform lui Barack Obama

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, recomandă documentarul „Colectiv”, î...