DJ Mag 2022: Martin Garrix este DJ-ul numărul 1 în lume

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Martin Garrix este oficial DJ-ul nr. 1 în lume în sondajul DJ Mag’s Top 100 DJs din acest an.

Olandezul în vârstă de 26 de ani s-a făcut remarcat încă din adolescență prin melodia sa proto-EDM, „Animals”, și s-a clasat pe primul loc în Top 100 DJ Mag în 2016, precum și în următorii doi ani. Bunul său prieten și mentor, David Guetta, s-a clasat pe primul loc în ultimii doi ani, iar acum Garrix a revenit, din nou, pe primul loc.

După ce a colaborat cu artiști precum Ed Sheeran, Dua Lipa, Usher și U2, a patra victorie îl duce deasupra lui Guetta și a celuilalt mentor al său, Tiësto. Acum este doar pe locul doi după olandezul Armin van Buuren, cu cele cinci no.1-uri.

Este incredibil, pentru mine, să fiu pe listă în general – sunt în listă cu toți oamenii pe care îi apreciez”, a spus Garrix. „Am început să fac muzică datorită lui Tiësto și sunt un super fan David Guetta. Sunt foarte recunoscător pentru sprijin și să fiu inclus pe listă, este o nebunie.

Premiera acestui an este una foarte așteptată de cei pasionați: este prima dată când o artistă de techno, Charlotte de Witte, ajunge în top 20.

De altfel, Armin Van Buuren se menține în top 5 pentru al 21-lea an la rând.

Deși rezultatul topului DJ Mag este așteptat cu sufletul la gură de foarte mulți fani ai genului de muzică EDM, rezultatul a fost contestat tot de către aceștia, aproape în fiecare an.

De-a lungul timpului, DJ Mag s-a confruntat cu mai multe acuzații de corupție, lipsă de transparență și falsificare a rezultatelor.

Pentru ediția din 2022, încă din iulie au votat fani din 243 de țări, cu un total de 1,3 milioane de voturi. O creștere semnificativă a numărului de voturi, pentru anul acesta, a venit din China (13%).

 

sursa foto: Daniel Robert Dinu/Gigxels

Articole similare

Martin Garrix, unul dintre cei mai mari DJ ai lumii, își deschide academie de muzică. Cum te poți în...

Martin Garrix își lansează academie de muzică, menită să educe noile talente din zona muzicii electr...

Taylor Swift este primul artist din istorie care ocupă întregul top 10 din Billboard Hot 100

Taylor Swift marchează una dintre cele mai interesante săptămâni din istoria de 64 de ani a topului ...

David Guetta este din nou pe primul loc în DJ Mag Top 100

Pentru al doilea an consecutiv, David Guetta este pe primul loc în DJ Mag Top 100, la 10 ani după pr...