Confidenţialitate

Din 1 martie se deschid noi centre de vaccinare cu serul Pfizer – BioNTech. Cine se va putea programa

NEWS
share

156.000 de locuri noi vor fi disponibile de la 1 martie, anunță Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea.

Aceștia au transmis faptul că de luni, 1 martie, se vor deschide 130 de cabinete noi pentru imunizarea cu serul Pfizer/BioNTech. De asemenea, programările au fost deschise pentru următoarele 20 de zile, adică românii se vor putea programa la vaccin până pe 21 martie.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie, și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Articole similare

OMS: Nu este nevoie de vaccinare imediată împotriva variolei maimuţei

OMS nu crede că apariţia variolei maimuţelor în Europa şi America de Nord necesită vaccinări în masă...

Noi posibile efecte secundare la 4 vaccinuri anti-Covid

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă introducerea unor noi posibile efecte secundar...

Ce se întâmplă dacă vii din UK în România

Cine vine din Regatul Unit în România trebuie să stea în carantină. Este singurul stat din Europa...