Confidenţialitate

Diavolul se încalță de la Nike: limited edition AirMax cu sânge uman inclus

Celebrități, Viral
share

We ❤️ sneakers! Unii dintre noi ajung să dețină zeci de perechi, doar de dragul unei ediții limitate sau a unor combinații de culori care vin mănușă pe stilul vestimentar. Iar companiile producătoare de sneakers exploatează la sânge (sic!) avântul consumerist al oamenilor, lansând colaborări, ediții limitate și alte nebunii care umblă direct la FOMO-ul ce devine pandemic!

Satan Shoes

Evident, există și extremele. Iar MSCHF un art collective din New York, au împins conceptul de limited la granița diabolicului. No, literally! În primăvara acestui an, MSCHF au lansat Satan Shoes, o ediție custom de Nike AirMax în colaborare cu artistul american Lil Nas X, în număr de 666. Un model all-black (duh!), în contrast cu pentagrama de bronz agățată de șireturi și cu talpa roșie, umplută cu cerneală roșie și, surpriză, o picătură din sângele echipei care a lucrat la design-ul ediției. Yup, like real blood!

Satan Shoes

Perfectă pentru totți obsedații de sneakers, Satan Shoes au fost sold-out în mai puțin de 1 minut, chiar dacă au fost listați la 1018 dolari americani (1018 e o trimitere directă la un pasaj din biblie, Luca 10:18: “I saw Satan fall like lightning from heaven.”).

Ediția a fost lansată cu puțin înainte de lansarea single-ului Montero, stârnind controverse și discuții pe teme mai mult sau mai puțin religioase, inclusiv o reacție oficială din partea Nike, care s-a delimitat de design-ul custom și de asocierea cu Lil Nas X. Una peste alta, PR stunt sau nu, ediția și-a atins scopul, generând buzz atât pentru artist cât și pentru MSCHF. Art collective-ul menționat nu este la prima aventură de acest gen: Jesus Shoes, lansați în 2019, veneau cu un mini-crucifix atașați de șireturi, iar perna de aer din talpă era umplută cu apă sfințită.

jesus shoes

Așteptăm în România ediția limitată de teniși de Drăgășani cu miros de mititei.

Articole similare

Lil Nas X își lansează albumul de debut „Montero” pe 17 septembrie. Fanii au recunoscut o nouă piesă...

Celebrul rapper Lil Nas X a anunțat pe Twitter că urmează să lanseze primul său album intitulat „Mon...

Irina Rimes se menține pe primul loc în Virgin Radio HOT 30

Irina Rimes păstrează, pentru a doua săptămână consecutiv, primul loc în clasamentul Virgin Radio HO...

Lil Nas X ar vrea ca Bad Bunny și Rihanna să facă parte din remixul piesei "Montero"

Lil Nas X este, fără îndoială, artistul lunii aprilie. Acesta a lansat super hitul "Montero", care a...