Designerul Marc Jacobs reinterpretează masca de protecție (VIDEO)

CoolNews, Viral
share

După o scurtă absență de la evenimentele Săptămânii Modei de la New York, designerul Marc Jacobs a revenit prezentându-și colecția de toamnă, în care a inclus și o reinterpretare a clasicei măști de protecție, introdusă acum ca accesoriu vestimentar.

Multe dintre ținutele prezentate în colecția RUNWAY MARC JACOBS au gulere generoase care se pot transforma în măști de protecție, după cum au remarcat mai mulți critici vestimentari.

Cine este Marc Jacobs

Designerul Marc Jacobs s-a nascut in 1963, la New York, intr-o familie de evrei americani si a copilarit alaturi de bunica sa, in Upper West Side, intr-un apartament cu vedere la Central Park. A absolvit cursurile Parsons School of Design din New York, in 1984 castigand trei premii, printre care si Studentul Anului. La varsta de 15 ani a inceput sa lucreze pentru Chiavari, un boutique de moda avant-garde din New York, iar in timp ce era student la Parsons a creat si vandut prima colectie de tricotaje de mana, aplicand ceea ce a invatat de la bunica sa. Totodata, a desenat si imaginat prima colectie pentru Reuben Thomas Inc, sub label-ul Sketchbook si a creat Jacobs Duffy Designs Inc.

In 1986, sprijinit de Onward Kashiyama USA Inc., Jacobs a creat prima colectie sub label-ul Marc Jacobs, iar in 1987 a devenit cel mai tanar designer care a castigat Perry Ellis Award for “New Fashion Talent” din partea Council of Fashion Designers of America. Dupa terminarea studiilor, in 1989, a inceput sa creeze pentru brandul Perry Ellis si a creat in numele acestuia o colectie grunge, ceea ce i-a adus un nou premiu CFDA pentru The Women’s Designer of the Year.

In 1993, Marc Jacobs si-a lansat propria companie, Marc Jacobs International Company, iar in 1994 a lansat prima colectie masculina. In 1997 a fost numit Creative Director al casei de moda Louis Vuitton, pe care a parasit-o in 2014 pentru a se concentra pe propriul brand, Marc Jacobs. In 2011 a primit premiul pentru Lifetime Achievement.

Figura proeminenta pe scena celebritatilor new yorkeze si el insusi o celebritate, in prezent Marc Jacobs isi petrece majoritatea timpului in Paris unde detine o colectie de arta contemporana si un bull terrier Alfred, pe care si l-a tatuat pe brat. Este unul dintre putinii designeri a caror viziune asupra modei a reusit sa stabileasca trenduri si sa prevada cu precizie ceea ce isi doresc femeile, sezon dupa sezon.

Articole similare

Cum arată viitorul hainelor vechi. British Council și Levi’s invită designerii să reimagineze materi...

British Council și Levi's invită designerii și artiștii din domeniul modei, textilelor, meșteșuguri...

OMS le recomandă celor vaccinați să poarte masca

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) şi Comitetul Naţional de Vaccinare recomandă ca masca să fie ...

#ThatMovie - HALSTON

Astăzi vă recomand o serie limitată de 5 episoade a câte 45-46 de minute fiecare. Și trebuie să recu...