Confidenţialitate

Cum arată viitorul hainelor vechi. British Council și Levi’s invită designerii să reimagineze materialele post-consum

NEWS
share

British Council și Levi’s invită designerii și artiștii din domeniul modei, textilelor, meșteșugurilor sau materialelor din UE să prezinte propuneri pentru reimaginarea materialelor post-consum, în cadrul rezidenței digitale Making Matters x Levi’s. Designerii și artiștii se pot înscrie până joi, 5 august, ora 23.00 BST.

Apelul este deschis designerilor și artiștilor din România, Franța, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania sau Suedia cu experiență profesională în crearea și furnizarea de proiecte de modă, design, meșteșuguri sau materiale axate pe sustenabilitate.

“Practicile actuale de producție și consum generează, în fiecare an, peste 39 de milioane de tone de deșeuri textile, provenite în mare parte din materiale și haine post-consum. Este fără îndoială nevoie ca industria și modurile de folosire a materialelor să fie regândite în cheie sustenabilă, la toate nivelurile, iar schimburile de idei sunt esențiale pentru a genera noi modele.

De aceea ne bucurăm să deschidem această rezidență digitală, menită să susțină inovația și colaborarea între desgineri din Marea Britanie și alte țări europene.” a declarat Monica Grigore, Arts Project Manager, British Council România.

Rezidența digitală Making Matters x Levi’s® se va derula pe parcursul a opt săptămâni, din august până în octombrie 2021, cu o prezentare la Levi’s Haus din Londra în octombrie 2021.

Programul se concentrează pe sprijinirea cercetării și dezvoltării, precum și pe schimbul cultural între Marea Britanie și profesioniștii în design internaționali care dezvoltă practici de lucru responsabile cu materialele post-consum.

Articole similare

Sumă record pentru o pălărie Indiana Jones

Organizatorii unei licitații pentru pălăria purtată de Indiana Jones în filmul ”Indiana Jones and th...

Designerul Marc Jacobs reinterpretează masca de protecție (VIDEO)

După o scurtă absență de la evenimentele Săptămânii Modei de la New York, designerul Marc Jacobs a ...

Fashion de festival, de la Ramona

Ramona a adus azi vibe de festival pe frecvențele Virgin Radio Romania. A început cu partea de fashi...