Descoperă povestea din spatele momentelor aparte alături de Beciul Domnesc (P)

CoolNews, Energia aia bună
share

În spatele fiecărui pahar de vin Beciul Domnesc prin care sărbătorești un moment aparte din viața ta, se află o poveste pe care merită să o asculți. Fie că te bucuri de o masă în familie, fie că sărbătorești un moment important în cariera ta, fie că marchezi un pas înainte în viața personală, Beciul Domnesc îți oferă întotdeauna vinul potrivit care să îți însoțească povestea.

Iar pentru a te bucura pe deplin de un vin aparte, trebuie să știi cum să asociezi un vin unui anumit fel de mâncare pentru a obține un rezultat armonios, care să-ți încânte papilele gustative. Armonia înseamnă echilibru și pentru a ajunge la acest echilibru trebuie să respectăm intensitățile de gust și arome din vinul pe care îl alăturăm unui preparat. Intensitatea gustului unui preparat nu trebuie să domine vinul pe care îl alegem, sau viceversa, vinul să nu atenueze, prin corpolența lui, aromele din mâncare.

Iată cateva asocieri culinare potrivite pentru o selecție de vinuri din gama Beciul Domnesc:

  • Cabernet Sauvignon din gama Beciul Domnesc – este un vin sobru, viguros și expresiv, cu note fructate de coacăze negre si vișine supracoapte ce sunt discret nuanțate de accentele condimentate de nucșoară și cafea. Carnea roșie, carnea de vânat, de miel sau de oaie sau mâncărurile tradiționale românești care sunt mai consistente merg excelent alături de un pahar de Cabernet Sauvignon Sec de la Beciul Domnesc.
  • Merlot Beciul Domnesc – este un vin delicat si armonios, cu nuanțe fructate de zmeură, coacăze negre și cireșe. Vinul demisec precum Merlot pune excelent în valoare preparate din carne roșie, vânat sau brânzeturile.
  • Chardonnay Beciul Domnesc – un vin alb sec precum Chardonnay din gama Beciul Domnesc poate fi asociat preparatelor din pește sau fructe de mare sau celor care au la bază carnea de pasăre. Este un vin proaspăt și elegant, cu note fructate de citrice și măr verde evidențiate de tușe vanilate datorate maturării în barique.
  • Sauvignon Blanc Beciul Domnesc – un pahar de Sauvignon Blanc poate fi servit alaturi de aperitive, de o carne albă la grătar sau de delicioasele preparate din pește.
  • Rose Beciul Domnesc – este un vin plin de prospețime, cu arome de grepfrut roz și trandafiri, ce se distinge prin complexitatea sa aromatică. Acesta poate fi alăturat unor aperitive, salate sau preparate din pește și fructe de mare.

Orice moment special din viață trăiești, Beciul Domnesc te invită să transformi propriile momente în povești de care să îți aduci aminte și peste ani și ani de zile. În plus, nu uita să te bucuri de complexitatea aromatică eliberată de fiecare picătură, să asculți povestea vinului și a oamenilor dragi alături de care îl guști! Descoperă povestea unui caracter aparte: www.uncaracteraparte.ro

Iar de luni, pe pagina de Facebook Virgin Radio Romania avem o provocare nouă în fiecare zi, alături de Beciul Domnesc!

Acceptă provocarea Beciul Domnesc la Virgin Radio Romania și câștigă în fiecare zi un KIT pentru momente aparte (3 sticle de vin Beciul Domnesc (Merlot, Sauvignon Blanc, Rose), 2 pahare Beciul Domnesc, 1 tirbușon Beciul Domnesc)!

Ascultă-i, dimineața, pe Bogdan, Shurubel și Ionut, intră în LIVE-ul lor pe Facebook și lasă-le un comment la concurs. Afli în fiecare seară dacă ai câștigat un premiu de la Beciul Domnesc – un caracter aparte!

Articole similare

Un magazin din Marea Britanie angajează tester de vinuri. Va trebui să bea vin toată ziua iar salari...

Sună prea frumos pentru a fi adevărat? La urma urmei, cine nu iubește vinul gratuit? Aldi le ofer...

Alcoolul duce la obezitate

Vești proaste pentru cei care beau un 'păhărel' de vin sau de bere în fiecare zi - 'pentru că face b...

SUA: Ninja misterioși lasă coșuri cu surprize la ușile oamenilor pentru a le ridica moralul (AUDIO)...

Oamenii găsesc la ușa casei coșulețe cu vin și dulciuri însoțite de un bilețel: Sperăm că acest cado...