Confidenţialitate

Dependența de jocuri video a fost inclusă pe lista OMS a afecțiunilor mintale

CoolNews, Viral
share

Lista afecțiunilor mintale întocmită de Organizația Mondială a Sănătății tocmai a fost mărită iar pe ea a fost trecută și dependența de jocuri video, alături de dependența de cocaină și dependența de jocuri de noroc, scrie AFP.

Tulburarea se numește „Gaming disorder” și a fost inclusă în cea de-a 11-a ediție actualizată a Clasificării Internaționale a Bolior și Problemeor de Sănătate, care reprezintă prima actualizare globală a acestei liste de la începutul anilor 1990 încoace.


„După ce am consultat experţi din lumea întreagă şi am examinat literatura de specialitate într-o manieră exhaustivă, am decis că această tulburare ar trebui să fie adaugată” , a declarat pentru AFP directorul departamentului de Sănătate mintală şi de luptă contra toxicomaniei din cadrul OMS, Shekhar Saxena.

OMS a publicat în ianuarie o definiţie a acestei tulburări, anunţând că ea urma să fie recunoscută în mod oficial drept o maladie.

„Persoana diagnosticată cu gaming disorder se joacă atât de mult încât alte centre de interes şi activităţi sunt neglijate, inclusiv somnul şi odihna”, a explicat Shekhar Saxena.

Aproximativ 2,5 miliarde de persoane din lumea întreagă obişnuiesc să se joace cu ajutorul unor jocuri video. Însă gaming disorder afectează „doar o mică minoritate”, a subliniat acelaşi reprezentant al OMS, reamintind că „experţii instituţiei nu spun că orice obişnuinţă de a te juca cu ajutorul jocurilor video este o patologie”

Articole similare

De ce Organizația Mondială a Sănătății nu susține pașapoartele de vaccinare

Organizația Mondială a Sănătății nu susține pașapoartele de vaccinare, pentru că nu se știe în acest...

Experții OMS vin cu primele răspunsuri despre cum SARS-CoV-2 a băgat planeta în criză

Experții vin cu primele răspunsuri despre cum SARS-CoV-2 a băgat planeta în criză. Cel mai probab...

Ce spune Organizația Mondială a Sănătății despre scandalul vaccinării cu AstraZeneca

În scandalul legat de vaccinările cu AstraZeneca, Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că nu e nic...