Confidenţialitate

Dependența de jocuri video a fost inclusă pe lista OMS a afecțiunilor mintale

CoolNews, Viral
share

Lista afecțiunilor mintale întocmită de Organizația Mondială a Sănătății tocmai a fost mărită iar pe ea a fost trecută și dependența de jocuri video, alături de dependența de cocaină și dependența de jocuri de noroc, scrie AFP.

Tulburarea se numește „Gaming disorder” și a fost inclusă în cea de-a 11-a ediție actualizată a Clasificării Internaționale a Bolior și Problemeor de Sănătate, care reprezintă prima actualizare globală a acestei liste de la începutul anilor 1990 încoace.


„După ce am consultat experţi din lumea întreagă şi am examinat literatura de specialitate într-o manieră exhaustivă, am decis că această tulburare ar trebui să fie adaugată” , a declarat pentru AFP directorul departamentului de Sănătate mintală şi de luptă contra toxicomaniei din cadrul OMS, Shekhar Saxena.

OMS a publicat în ianuarie o definiţie a acestei tulburări, anunţând că ea urma să fie recunoscută în mod oficial drept o maladie.

„Persoana diagnosticată cu gaming disorder se joacă atât de mult încât alte centre de interes şi activităţi sunt neglijate, inclusiv somnul şi odihna”, a explicat Shekhar Saxena.

Aproximativ 2,5 miliarde de persoane din lumea întreagă obişnuiesc să se joace cu ajutorul unor jocuri video. Însă gaming disorder afectează „doar o mică minoritate”, a subliniat acelaşi reprezentant al OMS, reamintind că „experţii instituţiei nu spun că orice obişnuinţă de a te juca cu ajutorul jocurilor video este o patologie”

Articole similare

Dependența de jocuri video a fost inclusă pe lista OMS a afecțiunilor mintale

Lista afecțiunilor mintale întocmită de Organizația Mondială a Sănătății tocmai a fost mărită iar pe...

Dependenţa de jocuri ar putea intra în 2018 în lista tulburărilor psihice

Te joci mult? Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) zice că ești blonav și trebuie să te tratezi. ...

Ești tânăr ca la 60 de ani?

Te dor degetele de la jucat pe telefon sau cu PS4, în loc să te doară picioarele de la prea mult ale...
X