Copiii din China vor avea voie să se joace pe calculator doar 3 ore pe săptămână

Tech
share

În timp ce în România, jocurile pe calculator au fost recunoscute ca sport, se pare că în alte țări devin limitate. În China de exemplu, pe viitor, vei avea voie să te joci pe calculator doar 3 ore pe săptămână. Să sperăm că până atunci apar calculatoare mai performante pentru că unora dintre noi le ia foarte mult doar să deschidă PC-ul și să intre în joc…

Cert este că oficialii sunt hotărâți să limiteze clar timpul pe care copii îl petrec în lumile virtuale. Un oficial chinez a descris jocurile video ca fiind un „opium spiritual”.

Nici până acum nu era prea roz situația, copii având voie să se joace doar o oră jumătate pe zi. Dar dacă acest proiect de lege merge mai departe, datele personale ale copiilor ar putea fi puse în pericol. Pentru a putea fi urmăriți, toate datele copiilor vor fi stocate, la fel și credențialele cardurilor de pe care s-au făcut cumpărături în joc.

China nu este singura țară care a introdus o astfel de lege. Coreea de Sud a aprobat acum câțiva ani „legea Cenușăreasa” prin care le interzice copiilor să joace jocuri pe calculator după miezul nopții și până la 6 dimineața.

Ciudat este faptul că una dintre cele mai mari țări producătoare de jocuri video este chiar China. Deși vor rămâne fără „potențiali clienți” se pare că pentru ei este mai important să nu creeze o dependență în rândul copiilor, sau să o prevină acolo unde s-a instalat deja.

Nu e de mirare că în China sunt atât de mulți hackeri. Încă de când sunt copii sunt învățați să corupă sistemele informatice pentru a se putea juca în liniște. Dacă s-ar fi întâmplat în România, cu siguranță am fi văzut tot felul de căi prin care să putem fenta sistemul. Partea bună e că aici ne putem juca non-stop!

Articole similare

Mai mulți câini au fost vopsiți și prezentați drept urși panda la o grădină zoologică. Ce a urmat...

Acuzațiile recente aduse unei grădini zoologice din China ridică întrebări legate de etica și transp...

[BREAKFAST] Coreea de Sud testează roboţi în miniatură ca ajutor didactic în grădiniţe

Autorităţile din capitala Coreei de Sud au lansat un proiect pilot pentru a testa roboţi în miniatur...

[BREAKFAST] Porumbelul arestat de poliția din Mumbai a fost eliberat. Era suspectat că ar spiona pen...

Un porumbel arestat de poliția din Mumbai, fiind suspectat că ar spiona pentru China a fost eliberat...