Confidenţialitate

De unde vin turiștii, în România, în perioada de Halloween?

CoolNews, NEWS
share

Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, oferă date despre turiștii care vizitează România în această perioadă de Halloween. Dacă turiștii merg la Castelul Bran sau aleg petrecerile de Halloween din București, rămâne un mister.

Principalele 6 țări din care vin turiștii care vizitează România sunt Italia, Franța, Israel, Germania, Spania și Marea Britanie. Alți turiști vin și din Statele Unite ale Americii și Portugalia.

Conform datelor Kiwi.com, Bucureștiul rămâne cel mai popular oraș, fiind vizitat de 64.8% dintre turiști, iar cele mai frecventate rute către oraș sunt prin Londra, Tel Aviv, Roma, Napoli și Barcelona. Urmează Cluj-Napoca, vizitat de 11.93% din turiști, iar apoi Iașiul, ce urmează să fie vizitat de alți 8.48%.

Într-o perioadă în care interesul pentru potențialul turistic crește (numărul total de rezervări către România pe Kiwi.com a crescut cu 67.7% vara aceasta, comparativ cu vara anului 2021), se pare că turiștii aleg România pentru șederi de scurtă durată.
În această perioadă de Halloween, 48% dintre turiștii care au achiziționat zboruri dus-întors vor petrece mai puțin de 3 zile în țară, în timp ce 29% vor sta între 4 și 6 zile. În ceea ce privește planificarea vacanțelor, cei mai mulți turiști (54%) și-au făcut rezervările pentru sejururile în România cu 3 săptămâni și până la 2 luni în avans. 28% s-au decis asupra rezervării între 1 și 3 săptămâni înainte de plecare.

Se pare că pentru Halloween, turiștii nu s-au decis în ultimul moment.

*Datele privind rezervările pe Kiwi.com sunt extrase în perioada 1 ianuarie – 20 octombrie pentru călătoriile efectuate între 28 octombrie – 31 octombrie 2022.

 

Despre Kiwi.com

Kiwi.com este una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, cu sediul în Republica Cehă și cu peste 1500 de angajați la nivel global. Algoritmul inovativ al Kiwi.com oferă utilizatorilor posibilitatea de a găsi opțiuni mai bune de rute și costuri pe care alte motoare de căutare nu le găsesc. Kiwi.com înregistrează zilnic 2 miliarde de verificări ale costurilor, analizând 95% din informațiile globale de zboruri.

Pe site-ul Kiwi.com sunt efectuate zilnic 100 de milioane de căutări și vânzări de peste 50.000 de locuri.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Serialul „Wednesday”, regizat de Tim Burton și filmat în România, este disponibil pe Netflix

Cele opt episoade din serialul WEDNESDAY, o producție Netflix creată de Tim Burton, sunt disponibile...

Un falsificator de documente din Spania i-a făcut lui Brad Pitt buletin românesc

Un cetățean leton, considerat de autoritățile din mai multe țări drept cel mai talentat falsificator...

La Virgin Radio Romania, de Halloween, câștigi premii de speriat

Concursuri peste concursuri și premii peste premii. Te-ai învățat deja cu noi. Tu asculți cea mai bu...