Confidenţialitate

De ce nu pot românii să aleagă ce tip de vaccin să facă – VIDEO

CoolNews
share

România a început campania de vaccinare de aproape două luni, iar până acum aproape 1 milion de oameni au primit unul din serurile aprobate la nivel european: Pfizer, Moderna sau AstraZeneca.

Desigur, mulți dintre noi ne-am întrebat de ce nu putem alege serul cu care să ne vaccinăm, iar Răzvan Cherecheș, profesor de sănătatea publică la Universitatea Babes-Bolyai ne explică motivul într-un clip postat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

Acesta spune că nu putem să alegem vaccinul pentru că este imposibil din punct de vedere logistic ca toate cele trei vaccinuri să fie disponibile în același moment în centrele de vaccinare.

„Să presupunem că mâine este prima zi de iarnă. Dacă ești prins fără cauciucuri de iarnă pe stradă, primești amendă și îți dai seama că ai uitat să îți pui cauciucuri de iarnă. Fugi repede la magazin să îți cumperi cauciucuri de iarnă și găsești o coadă lungă de oameni, cu toții vor să își cumpere cauciucuri de iarnă. (…) După multe ore de așteptare de care cauciucuri de iarnă vei cumpăra? Foarte simplu, de care există în acel moment, pentru că nu ai opțiuni”, spune Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babes Bolyai

Articole similare

OMS: Nu este nevoie de vaccinare imediată împotriva variolei maimuţei

OMS nu crede că apariţia variolei maimuţelor în Europa şi America de Nord necesită vaccinări în masă...

Noi posibile efecte secundare la 4 vaccinuri anti-Covid

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă introducerea unor noi posibile efecte secundar...

Ce se întâmplă dacă vii din UK în România

Cine vine din Regatul Unit în România trebuie să stea în carantină. Este singurul stat din Europa...