Confidenţialitate

De ce ai putea să te simți pe străzi în Dubai ca în România, iarna asta

CoolNews
share

Dacă alegi să mergi în vacanță la căldură în Dubai, pare că nu ești singurul care și-a propus o vacanță în Emiratele Arabe Unite, după cum arată o analiză făcută publică azi de momondo.ro. Poate e din cauză că au marcat 1 Decembrie îmbrăcând în culorile tricolorului cea mai înaltă clădire din lume sau pentru doar temperaturile ridicate sunt de vină, cert e că Dubaiul a urcat constat în preferințele românilor în ultimul timp.

La nivel național, cea mai căutată destinație pentru perioada care cuprinde sărbătorile de iarnă este Dubai. Prețul mediu al unui zbor în această perioadă a scăzut față de anul precedent cu aprox. 5%, ajungând acum la 395 EUR, în medie.

Viena, Londra, Roma și Phuket completează clasamentul celor mai căutate 5 destinații pentru zborurile cu plecare din România, cel puțin potrivit căutărilor făcute prin intermediul momondo.ro.

Separând căutările cu plecare din orașele mari din România, observăm că cele 5 destinații care stabilesc clasamentul la nivel național sunt și puternic influențate de zborurile din Otopeni, topul având aceeași configurație.

În ceea ce privește orașul Cluj-Napoca, cele mai dorite destinații de iarnă par să fie Malta, Roma și Londra, iar cele care s-au remarcat cel mai des în căutările ieșenilor sunt Londra, Roma și Milano.

Londra este prima opțiune și în căutările de zboruri cu plecare din Sibiu, Suceava și Bacău.

Orașe noi în topul căutărilor

Miami, Denpasar (Bali), Varșovia și New York au crescut în topul preferințelor românilor, ajungând printre cele mai căutate 20 de destinații pentru perioada vacanței de iarnă, devansând destinații ca Santa Cruz (Tenerife), Colombo (Sri-Lanka), Larnaca sau Bruxelles, care făceau parte din acest clasament în anul anterior.

Dintre cele mai căutate destinații pentru iarnă, de cea mai mare creștere a interesului românilor se bucură Miami, care a urcat 18 poziții față de anul trecut, iar Colombo a pierdut cel mai mult interes, coborând 24 de poziții.

 

Evoluția prețurilor pentru cele mai căutate 10 destinații

Destinație Evoluția prețurilor
față de anul anterior
Prețul mediu al unui zbor dus-întors
Dubai -5% 395 EUR
Viena -16% 102 EUR
Londra -11% 133 EUR
Roma +7% 101 EUR
Phuket +10% 704 EUR
Istanbul +12% 174 EUR
Milano +16% 96 EUR
Paris -7% 164 EUR
Barcelona 2% 172 EUR
Atena -2% 121 EUR

Prețurile menționate reprezintă valorile medii ale tarifelor pentru un zbor dus-întors al unui adult în clasa economică în perioada 21.12.2019 – 05.01.2020 cu date de căutare între 01.06.2019 – 30.11.2019. Comparația cu anul anterior e bazată pe valorile medii ale tarifelor pentru un zbor dus-întors al unui adult în clasa economică în perioada 21.12.2018 – 05.01.2019 cu date de căutare între 01.06.2018 – 30.11.2018. Prețurile se pot modifica sau pot deveni indisponibile.

FOTO: Christoph Schulz/Unsplash

Articole similare

Simona Halep a câștigat Turneul de la Dubai după o finală formidabilă

Simona Halep a câștigăt primul turneul al anului. După semifinala de la Australian Open, Simona H...

Simona Halep – Elena Rybakina, în finala de la Dubai

Simona Halep joacă azi în prima finală a anului, la Dubai. De la ora 17 este programată partida Simo...

Simona Halep ajunge în prima finală a anului, la Dubai

Cea mai valoroasă jucătoare de tenis din România, Simona Halep, va juca finala turneului de la Dubai...