De astăzi o călătorie STB plătită prin aplicație sau SMS va fi valabilă timp de o oră

NEWS
share

Probabil că dacă ați călătorit prin câteva capitale europene, știți că există un sistem implementat prin care un bilet validat este valabil timp de o oră/o oră și jumătate, indiferent de numărul de vehicule pe care le schimbi. Ei bine, în București lucrurile nu stau așa. Călătorii sunt obligați să plătească de fiecare dată când se urcă într-un mijloc de transport al STB.

Primarul general al capitalei, Nicușor Dan, spune că a rezolvat problema asta. Începând de astăzi călătorii care își achită călătoriile prin SMS sau prin aplicația STB dedicată vor putea să folosească acel bilet timp de o oră.

Astfel, spune Nicușor Dan, bucureștenii și turiștii nu vor mai fi nevoiți să plătească în plus pentru aceeași călătorie:

„Începând de astăzi, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin platforme electronice de plată (SMS sau Aplicație), este valabilă timp de o oră din momentul achiziționării și poate fi utilizată pe mai multe mijloace de transport pentru a parcurge traseul.

Prețul biletului rămâne neschimbat, 1,3 RON.

De exemplu, pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la stația Râul Doamnei la Piața Presei Libere, trebuie să călătorească 3 stații până la Brașov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinația finală. Acea persoană nu mai plătește ca până acum 1,3 lei pentru cele trei stații scurte și apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin  SMS la 7458 sau prin aplicația 📲 B-pay.

Unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plății electronice. În perioada pandemiei trebuie să ne adaptăm la situații noi, care să ne ofere cât mai multă siguranță în viața de zi cu zi. Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economisește bani și timp, tocmai pentru că, în decurs de o oră, va plăti o singură dată prețul biletului.

O consecință directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulți beneficiari și, astfel, evitarea pierderilor prin neplată din diferite motive, așa cum se întâmplă din păcate, în prezent.

Cel mai important acum, pe termen scurt, îmi doresc ca mijloacele de transport în comun să fie civilizate, să fie curate și predictibile. Pentru a încuraja bucureștenii să folosească mai mult transportul în comun, trebuie să le oferim cu prioritate aceste condiții.”, a scris primarul General, Nicușor Dan, pe Facebook.

 

Articole similare

[BREAKFAST] Un nou val de nemulțumiri din partea bucureștenilor care merg cu autobuze STB: Unii șofe...

Comportamentul negativ al unor șoferi STB, din ce în ce mai întâlnit. O bucureșteancă a criticat pe ...

STB dublează prețul biletelor

În București, preţul unei călătorii cu autobuzul sau tramvaiul creşte de la 1,3 lei la 3 lei şi cel ...

Comunitatea bancară recomandă clienților atenție sporită în cazul plăților efectuate on line

Faci plăți online cu cardul? E bine să citești cu atenție informațiile transmise de comunitatea banc...