Confidenţialitate

De astăzi o călătorie STB plătită prin aplicație sau SMS va fi valabilă timp de o oră

NEWS
share

Probabil că dacă ați călătorit prin câteva capitale europene, știți că există un sistem implementat prin care un bilet validat este valabil timp de o oră/o oră și jumătate, indiferent de numărul de vehicule pe care le schimbi. Ei bine, în București lucrurile nu stau așa. Călătorii sunt obligați să plătească de fiecare dată când se urcă într-un mijloc de transport al STB.

Primarul general al capitalei, Nicușor Dan, spune că a rezolvat problema asta. Începând de astăzi călătorii care își achită călătoriile prin SMS sau prin aplicația STB dedicată vor putea să folosească acel bilet timp de o oră.

Astfel, spune Nicușor Dan, bucureștenii și turiștii nu vor mai fi nevoiți să plătească în plus pentru aceeași călătorie:

„Începând de astăzi, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin platforme electronice de plată (SMS sau Aplicație), este valabilă timp de o oră din momentul achiziționării și poate fi utilizată pe mai multe mijloace de transport pentru a parcurge traseul.

Prețul biletului rămâne neschimbat, 1,3 RON.

De exemplu, pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la stația Râul Doamnei la Piața Presei Libere, trebuie să călătorească 3 stații până la Brașov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinația finală. Acea persoană nu mai plătește ca până acum 1,3 lei pentru cele trei stații scurte și apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin  SMS la 7458 sau prin aplicația 📲 B-pay.

Unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plății electronice. În perioada pandemiei trebuie să ne adaptăm la situații noi, care să ne ofere cât mai multă siguranță în viața de zi cu zi. Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economisește bani și timp, tocmai pentru că, în decurs de o oră, va plăti o singură dată prețul biletului.

O consecință directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulți beneficiari și, astfel, evitarea pierderilor prin neplată din diferite motive, așa cum se întâmplă din păcate, în prezent.

Cel mai important acum, pe termen scurt, îmi doresc ca mijloacele de transport în comun să fie civilizate, să fie curate și predictibile. Pentru a încuraja bucureștenii să folosească mai mult transportul în comun, trebuie să le oferim cu prioritate aceste condiții.”, a scris primarul General, Nicușor Dan, pe Facebook.

 

Articole similare

Reacția Poliției Capitalei: ”Și noi am întârziat. Ne așteptăm la aglomerație în transportul STB”...

Poliția Capitalei reacționează la situația din București, legată de traficul blocat de la metrou și ...

BUCUREȘTI: Greva de la metrou determină STB să scoată mai multe autobuze pe trasee

Pentru că greva spontană de la metrou a lăsat mulți călători din București pe dinafară, având în ved...

Ce-o să scrie de acum înainte pe autobuzele din București?

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță pe Facebook că autobuzele STB inscripționate cu „...