David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot. Sportivul român se calificase pe poziția a patra

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Înotătorul român David Popovici s-a calificat, miercuri, în proba de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma, însă a anunțat că se retrage din proba finală. Finala competiției are loc tot miercuri, de la ora 19.53, scrie europafm.ro

David Popovici a terminat proba cu al patrulea timp, ceea ce i-a asigurat un loc în finala de 400 de metri liber, ce are loc miercuri, de la 19.53. Cu toate acestea, înotătorul a anunțat că nu va mai participa la proba finală de 400 metri liber.

Potrivit GSP, David Popovici a invocat oboseala ca fiind motivul retragerii din competiție.

David Popovici a câștigat, luni, finala probei de 200 metri liber de la Campionatul European de Natație Roma, cu timpul de 1:42:97, la distanță de 2,63 de secunde față de sportivul de pe locul al doilea.

Este al treilea cel mai bun timp din istorie la această probă. El a înregistrat un nou record mondial la juniori.

Sâmbătă, David Popovici a câștigat proba de 100 metri liber la campionatul european de la Roma și a stabilit un nou record mondial.

David Popovici a povestit la plecarea către Italia că își dorește să se întoarcă cu cât mai multe medalii, dar și să se distreze:

„Presiune nu e sigur, așteptările sigur sunt mai ridicate dar din fericire nu ne-am raportat niciodată la așteptări și nu o să ne raportăm niciodată. Ca rezultate, vreau să mă întorc cu cât mai multe medalii bineînțeles, ăsta e un bonus, dar ca întotdeauna obiectivul principal este să mă distrez.”

Pe 20 iulie, înotătorul român a fost decorat de președintele Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler. Spunea atunci „suntem doar la început. Avem o misiune pe care vrem s-o ducem până la capăt: să facem sportul un ambasador al țării”.

„De-abia aştept să văd cum am reuşit să schimb acest sport şi sper ca în acest proces să fi inspirat cât mai mulţi oameni nu numai să facă sport, ci să aibă o viaţă cât mai sănătoasă (…) Ţinta mea este să devin, cu fiecare zi, o versiune mai bună a mea şi cred că asta este şi reţeta pentru o viaţă fericită (…) Am reuşit să bifez pe lista mea de visuri, am vrut să devin cel mai bun din lume. Visul meu este să devin cel mai rapid din istorie, dacă se poate într-o probă ar fi super, dacă ar fi în două ar fi mai super. Visul meu este să inspir cât mai multă lume”, spunea în urmă cu ceva vreme David Popovici.

Articole similare

David Popovici a câştigat a şasea medalie de aur la Campionatul Naţional de înot. „Abia aștept să re...

David Popovici a câştigat duminică a şasea medalie de aur la Campionatul Naţional de înot pentru sen...

David Popovici a doborât un nou record la juniori, în timpul semifinalelor Campionatului Mondial

Un nou record pentru David Popovici. Înotătorul roman s-a calificat miercuri cu al cincilea timp în ...

David Popovici donează casca și ochelarii cu care a devenit campion mondial la înot pentru o cauză n...

Echipamentul lui David Popovici este oferit unei organizații ce strange fonduri pentru Florentina Fi...