David Popovici, între cei mai buni înotători din lume

NEWS
share

David Popovici s-a clasat pe locul 7 în finala probei de 100 m liber, joi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu timpul de 48 de secunde și 4 sutimi. Titlul olimpic a fost câștigat de americanul Caeleb Dressel, cu timpul de 47 sec 02/100, nou record olimpic.

Ultimele medalii olimpice cucerite de înotătorii români datează de la JO 2004 de la Atena, când Alina Potec a obţinut aurul la 200 m liber, iar Răzvan Ionuţ Florea a fost medaliat cu bronz la 200 m spate, fiind şi singurul medaliat la masculin, din România, până acum la Jocurile Olimpice.

„Să fiu cel mai tânăr sportiv din România care merge la Jocurile Olimpice este o mândrie imensă, să știu că-mi reprezint țara acolo, la Tokyo.

Deși am 16 ani și sunt cel mai tânăr, n-aș vrea să schimbe prea multe treaba asta, pentru că fiecare dintre noi, fiecare sportiv calificat acolo de la noi din România a muncit la fel de mult să ajungă în acel loc, pentru calificare, pentru a avea șansa să concureze pentru țara lui acolo, așa că sper să fiu tratat la fel ca ei”, a subliniat David Popovici, înainte de startul JO, într-un interviu la Digi24.

FOTO: Captură transmisiune TVR 1

Articole similare

Echipa națională de polo a României, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Un vis devenit realitate – așa este apreciată calificarea echipei naționale de polo a României la Jo...

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris

Revenire importantă pentru echipa feminină de gimnastică a României: tricolorele s-au calificat la J...

David Popovici a câştigat a şasea medalie de aur la Campionatul Naţional de înot. „Abia aștept să re...

David Popovici a câştigat duminică a şasea medalie de aur la Campionatul Naţional de înot pentru sen...