Confidenţialitate

Daddy Yankee se retrage din muzică după 32 de ani de carieră

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Daddy Yanke, unul dintre cei mai cunoscuți artiști din zona de reggaeton, compozitorul mai multor piese precum Con Calma, Gasolina, a anunțat că se retrage din muzică după 32 de ani de carieră.

Această cursă, care a fost ca un maraton, a ajuns în sfârșit la final. Acum, mă voi bucura de ceea ce mi-ați oferit cu toții„, a spus artistul într-un clip video postat pe toate rețelele sociale. „Oamenii spun că am crescut acest gen (n.r. reggaeton) în întreaga lume, dar voi ați fost cei care mi-ai dat cheia să deschid ușile pentru a-l face cel mai mare din lume”.

El își va lua rămas bun de la fani cu un ultim album, „Legendaddy”, care va fi lansat pe 24 martie, însoțit de asemenea și de un turneu.

„Gasolina”, una dintre cele mai cunoscute melodii scrise de Daddy Yankee, a apărut în 2004 și este adesea creditată ca fiind piesa care a introdus reggaetonul unui public internațional.

În cariera sa de peste 32 de ani, Daddy Yankee a vândut peste 30 de milioane de discuri.

În 2017, Yankee a colaborat cu colegul portorican Luis Fonsi în „Despacito”, un single record care s-a ancorat în topul Billboard’s Hot 100 timp de 16 săptămâni. Este, de asemenea, al doilea cel mai difuzat videoclip de pe YouTube din toate timpurile.

Turneul său mondial La Última Vuelta va începe pe 10 august în Portland, Oregon și va dura până în decembrie, încheindu-se în Mexico City.

 

FOTO: Profimedia / Agentie

Articole similare

Piesa ”Old Town Road” a depășit ”Despacito”!

Piesa ”Old Town Road” a depășit ”Despacito”! Colaborarea dintre Billy Ray Cyrus și Lil Nas X a aj...

”Rap God” a lui Eminem a depășit 1 miliard de vizualizări pe YouTube

Melodia ”Rap God” a lui Eminem a depășit 1 miliard de vizualizări pe YouTube, devenind, astfel, a tr...

„Runaway” a debutat în clasamentul global al Spotify în 57 de țări

Single-ul „Runaway” de la Sebastian Yatra, Daddy Yankee, Natti Natasha și Jonas Brothers atinge succ...