Confidenţialitate

Cutremur cu o magnitudine de 5 grade pe scara Richter înregistrat pe Marte

CoolNews, NEWS
share

Cutremurul cu magnitudinea de 5 grade a fost întregistrat pe planeta Marte. Specialiştii NASA au declarat că este cel mai mare seism înregistrat pe o altă planetă în afara Pământului, scrie adevarul.ro

Potrivit unui comunicat emis de Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA, cutremurul demonstrează activitatea geologică pe Marte şi deschide o fereastră în interiorul misterios al planetei roşii.

Cutremurul a fost înregistrat cu ajutorul robotului InSight a NASA, un lander ajuns pe Marte în noiembrie 2018. InSight este echipat cu o componentă numită „Experimentul seismic pentru structura interioară” (SEIS), care este primul seismometru implementat vreodată pe o lume extraterestră.

Până acum, recordul în acest domeniu îl deţinea un cutremur înregistrat în august 2021, care a atins o magnitudine de 4,2.

De când ne-am stabilit seismometrul în decembrie 2018, l-am aşteptat pe «cel mare»„, a declarat Bruce Banerdt, cercetătorul principal al InSight la JPL. „Acest cutremur va oferi informaţii despre planetă ca nimeni altul. Oamenii de ştiinţă vor analiza aceste date pentru a afla lucruri noi despre Marte pentru anii următori”, a mai spus ea.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Cutremur în România, cu magnitudinea 4.1

Un cutremur s-a produs marți în zona seismică Vrancea, la ora 14.20. Potrivit INCDFP, cutremurul s-a...

Agenţia Spaţială Europeană vrea să studieze planeta Venus

Agenţia Spaţială Europeană vrea să studieze planeta Venus. A început pregătirile ca să trimită în...

Roverul trimis de China pe Marte s-a apucat de treabă. Primele imagini (VIDEO)

Roverul trimis de China pe Marte s-a apucat de treabă, deja a transmis primele imagini. Se poate ...