Confidenţialitate

Cum vrea ministrul educației să fluidizeze traficul în București

Bogdan și Ionuț, CoolNews
share

Ecaterina Andronescu vine cu idei noi pentru elevi. De data asta planurile îi urmăresc direct pe cei din București.

Ministrul educaţiei a fost la o întâlnire cu primarul general Gabriela Firea, iar la final a povestii că se gândește la o formulă prin care nu toate școlile să înceapă programul la ora 8.00.

„Mă gândeam – și poate că acest lucru este valabil în mai multe orașe – dacă am putea să gândim o formulă: nu toate școlile să înceapă la ora 8,00. Să încercăm să decalăm programul în așa fel încât să nu supraaglomerăm orașele”, a declarat Andronescu, pentru Agerpres.

La întâlnire s-a vorbit și despre organizarea unei rețele de microbuze școlare care să ajute la decongestionarea traficului din Capitală, așa cum se întâmplă în Cluj. Propunerea asta a venit din partea Primăriei.

Și pentru ca pachetul să fie complet, Andronescu a abordat, la întâlnire, și problema laboratoarelor care au dispărut din școli. Ministrul educației și-a dat seama în sfârșit că elevilor le este imposibil să facă practică pentru că laboratoarele nu mai sunt dotate cu ce trebuie.

„Nu mai avem laboratoare în școli. Sincer vă spun că mă gândesc la o formulă de a construi laboratoare mobile și de a deplasa aceste laboratoare de la o școală la alta. Când am introdus clasa pregătitoare în școlile noastre, în cele mai multe clasa pregătitoare a intrat în laboratoarele de fizică, biologie și chimie. Și suntem acum în situația să avem un deficit de cadre didactice chiar la aceste discipline, ceea ce, fără îndoială, nu este de acceptat”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Propuneri au fost multe, dar de stabilit nu s-a stabilit nimic sigur.

Articole similare

Sport în școli din septembrie: Fotbal la o singură poartă, fiecare cu mingea lui la baschet, fără pa...

Institutul Național de Sănătate Publică a făcut mai multe recomandări pentru desfășurarea orelor de ...

Confesiuni de luni: Uniforme pentru elevi, pro sau contra? (AUDIO)

Un proiect de lege propune ca uniforma pentru elevi să devină obligatorie. Fiecare copil ar urma ...

Piesă Hip-Hop făcută de liceeni din Târgu Frumos cu refren din gafele Ecaterinei Andronescu

Un grup de liceeni din Târgu Frumos a compus o melodie pornind de la declarația ministrului educație...