Cum vrea ministrul educației să fluidizeze traficul în București

CoolNews, Energia aia bună
share

Ecaterina Andronescu vine cu idei noi pentru elevi. De data asta planurile îi urmăresc direct pe cei din București.

Ministrul educaţiei a fost la o întâlnire cu primarul general Gabriela Firea, iar la final a povestii că se gândește la o formulă prin care nu toate școlile să înceapă programul la ora 8.00.

„Mă gândeam – și poate că acest lucru este valabil în mai multe orașe – dacă am putea să gândim o formulă: nu toate școlile să înceapă la ora 8,00. Să încercăm să decalăm programul în așa fel încât să nu supraaglomerăm orașele”, a declarat Andronescu, pentru Agerpres.

La întâlnire s-a vorbit și despre organizarea unei rețele de microbuze școlare care să ajute la decongestionarea traficului din Capitală, așa cum se întâmplă în Cluj. Propunerea asta a venit din partea Primăriei.

Și pentru ca pachetul să fie complet, Andronescu a abordat, la întâlnire, și problema laboratoarelor care au dispărut din școli. Ministrul educației și-a dat seama în sfârșit că elevilor le este imposibil să facă practică pentru că laboratoarele nu mai sunt dotate cu ce trebuie.

„Nu mai avem laboratoare în școli. Sincer vă spun că mă gândesc la o formulă de a construi laboratoare mobile și de a deplasa aceste laboratoare de la o școală la alta. Când am introdus clasa pregătitoare în școlile noastre, în cele mai multe clasa pregătitoare a intrat în laboratoarele de fizică, biologie și chimie. Și suntem acum în situația să avem un deficit de cadre didactice chiar la aceste discipline, ceea ce, fără îndoială, nu este de acceptat”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Propuneri au fost multe, dar de stabilit nu s-a stabilit nimic sigur.

Articole similare

Noile legi ale Educației: Se menține Evaluarea Națională, dar unele licee pot organiza examen de adm...

Au fost prezentate noile legi ale Educației de către ministrul Ligia Deca. O primă schimbare: în șco...

Grupuri de acţiune anti-bullying în școli, din toamnă. Ce presupun

În toate școlile din țară vor fi grupuri de acţiune anti-bullying, la începerea noului an școlar. ...

Școlile cu procent de vaccinare de 100% ar putea chema toți elevii fizic, indiferent de scenariu

Școlile cu procent de vaccinare de 100% ar putea cere o prezență fizică de 100%, indiferent de scena...