Noile legi ale Educației: Se menține Evaluarea Națională, dar unele licee pot organiza examen de admitere

CoolNews, NEWS
share

Au fost prezentate noile legi ale Educației de către ministrul Ligia Deca. O primă schimbare: în școala primară vor fi titulare doar cadre didactice cu studii superioare, scrie europafm.ro

Ministrul Ligia Deca a făcut câteva precizări legate de admiterea la liceu. Se va menține Evaluarea Națională, dar unele licee pot organiza examen de admitere pentru cel mult 60% din locuri.

„Evaluarea Națională rămâne în formula de până acum, probe scrise la Matematică, Limba și Literatura Română și Limba maternă pentru cei care urmează gimnaziul în această formă. Se introduce ideea de concurs de admitere la profilurile liceelor unde există concurență dovedită în ultimii ani dacă liceele doresc să scoată aceste locuri în concurs. Pentru acele profiluri pe care le doresc socase la concurs, liceele pot alege două probe, evident pliate pe profil pentru 60% din locurile de pe profilurile vizate se poate da concurs, 40% din locuri rămânând în repartizare computerizată.”

 

Modificare importantă la Bacalaureat: proba complemetară de competențe de bază:

„Pentru profilul uman va fi la Matematică sau Științe ale Naturii, pentru profilul real o probă la alegere pentru disciplinele socio-umane: Istorie, Logică, Filosofie, Psihologie. Notarea, fiind vorba de competențe de bază, nu avansate, se va face pe sistem admis/respins. Important: în sesiunile de vară-toamnă, elevii vor avea mai puține discipline de examen pentru că probele de competențe lingvistice pentru Limba 1, Limba 2, probele pentru competențele digitale și proba de competență complementară se vor putea da încă din timpul anului școlar.”

 

ȘTIREA INTEGRALĂ PE EUROPAFM.RO

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Paște 2024: Când începe vacanța elevilor și când se întorc la școală

Se apropie vacanța de Paște pentru elevi. Potrivit programului anunțat de Ministerul Educației, aceș...

BAC 2023: Rata de promovare de 72,8% la nivel național, mai mică decât anul trecut

Ministerul Educației a publicat luni, 3 iulie, ora 11:00, rezultatele obținute de absolvenții studii...

ANOSR: Traiul decent al studenților, nedecontat de autoritățile statului. Costul de trai al studenți...

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) atrage atenția publică, la începu...