Confidenţialitate

Cum va întâmpina Castelul Bran lansarea noului serial Netflix – Dracula

CoolNews
share

Castelul din România asociat cel mai des cu legenda Contelui Dracula, Castelul Bran, s-a pregătit pentru lansarea internațională a noului serial Netflix – ”Dracula”.

Sâmbătă, pe 4 ianuarie, începând cu ora 16:30, Castelul Bran va proiecta un mesaj adresat Contelui Dracula, pe toată fațada castelului, în prezența turiștilor români și străini din zonă.

Castelul Bran a fost terminat în 1388. Acesta este ridicat pe stânca abruptă dintre Măgura şi Dealul Cetăţii şi dispune de o vedere excepţională spre dealurile învecinate, spre valea Moeciu şi Ţara Bârsei. Dracula, personajul romanului scris la sfârsit de veac XIX de Bram Stoker, este un conte transilvan, stăpân al unui castel ridicat undeva pe vârf de stâncă înaltă, de unde străjuie valea râului şerpuind prin Principatul Transilvaniei. Confundat cu Vlad Tepeş, prinţul valah, domn peste castelul, azi ruină, din Principatul Valahia, Dracula a ajuns să-și consolideze o adevărată legendă în strânsă legătură cu domitorul român. Cum Castelul Bran este singurul din Transilvania care corespunde descrierii lui Bram Stoker, lumea întreagă se referă acum la el ca fiind Castelul lui Dracula. Despre mitul Contelui Dracula poți afla mai multe chiar de pe siteul Muzeului Castelul Bran.

Articole similare

O nouă provocare Netflix: RATCHED - VIDEO

”RATCHED” este un serial plin de suspans, care spune povestea originii lui Mildred Ratched, o asiste...

Netflix confirmă: Casa de Papel va avea o parte a 5-a, care va fi și ultima

Netflix anunță că jaful a ajuns la final, confirmă partea 5 din La Casa de Papel și dezvăluie că fil...

Sezonul 2 din The Umbrella Academy se lansează vineri pe Netflix

The Umbrella Academy se întoarce cu un nou sezon pe 31 iulie 2020, pe Netflix. Actorii care se vor î...