Cum va fi vremea în Capitală, în următoarele trei zile. Temperaturi din ce în ce mai scăzute

CoolNews, NEWS
share

Prognoza meteorologică pentru următoarele trei zile în Bucureşti indică condiții predominant noroase, cu posibilitate de ploi temporare și vânt ușor până la moderat, potrivit datelor publicate miercuri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În intervalul 13 martie, de la ora 10:00, până la 14 martie, ora 8:00, se așteaptă condiții de vreme închisă, cu ploi temporare și cantități de apă acumulată de aproximativ 10 litri/mp. Vântul va fi în general ușor până la moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul a 12 grade Celsius, în timp ce cea minimă va oscila între 4 și 5 grade Celsius.

De joi, de la ora 8:00, până vineri, la ora 10:00, temperaturile diurne vor continua să scadă, fiind apropiate de normele perioadei. Cerul va fi predominant noros, iar ploile temporare pot aduce între 5 și 10 litri/mp. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperaturile se vor menține în jurul a 9 grade Celsius pentru maximă și între 3 și 4 grade Celsius pentru minimă.

ANM a emis miercuri o avertizare privind ploile în toate regiunile țării și ninsorile în zona montană, valabilă până vineri dimineața. Potrivit prognozei, în intervalul 13 martie, de la ora 10:00, până la 15 martie, ora 10:00, se vor înregistra precipitații în toate regiunile, cu acumulări de apă în general între 10 și 15 litri/mp. În zonele montane, în Transilvania și Muntenia, ploile vor fi moderate și se vor acumula între 25 și 30 litri/mp, local depășind 40 litri/mp.

În zonele montane, în special la altitudini de peste 1.200 de metri, se așteaptă ninsori și depuneri de zăpadă semnificative. În nordul Moldovei și estul Transilvaniei, se vor înregistra precipitații mixte.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Vremea ploioasă împinge finala de dublu mixt la Wimbledon până duminică

Într-o decizie luată din cauza vremii nefavorabile, organizatorii turneului de la Wimbledon au anunț...

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în mare parte din țară. Județele afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ploi torențiale, vijelii, grin...

Și mai multă căldură! Meteorologii au emis cod portocaliu și galben de caniculă până joi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a extins codurile galben și portocaliu de căldură extr...