Confidenţialitate

Cum va arăta ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo

NEWS
share

În ciuda restricţiilor pandemice, spectacolul de pe Stadionul Național Olimpic din Tokyo va fi unul special, un omagiu adus omului simplu, în special celor care în această perioadă au ajutat omenirea să treacă peste obstacole. Printre cei prezenţi pe stadion va fi împăratul Japoniei, Naruhito, care va declara deschisă cea de-a XXXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice.

„Sportivii vor fi eroii acestei ceremonii. Va fi un spectacol plin de recunoștință, în care vor fi evocate o parte dintre tradițiile poporului japonez. Vor defila toți sportivii care doresc să meargă la ceremonie și să fie pe teren, doar numărul oficialilor a fost limitat.

Vor fi prezente și o parte dintre vedetele din Japonia, actori, cântăreți etc. Cel mai interesant moment va fi cel al aprinderii Flăcării Olimpice. Este și cel mai bine păzit secret. Chiar dacă presa a primit ghidul spectacolului, a rămas sub embargo această scenă. Printre momentele pregătite, Japonia va prezenta și contribuția sa adusă la istoria olimpică.

Se va face referire la moștenirea olimpică din 1964 și o punte de legătură cu anul 2020 – sunt cele două ediții pe care Japonia le-a organizat în competiția de vără. Ne vom aminti și de copacii plantați atunci de sportivii participanți la jocurile din 1964, cu semințe aduse din țările lor. Copacii au crescut, iar o parte din lemnul lor a fost folosit la construcțiile arenelor Jocurilor din 2020”, a relatat jurnalista TVR Alina Alexoi.

Delegaţia României include 101 sportivi, care vor concura în 17 probe. România va defila la Ceremonia de deschidere cu toți sportivii care doresc să participe, mai puțin cei care intră în concurs ziua următoare.

COSR a decis prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Este vorba de Mădălina Bereş, medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României și Robert Glinţă, primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.

„Abia așteptăm să vedem intrarea delegației României în arenă. Asta se va întâmpla cam pe la sfârșitul paradei, pentru că intrarea națiunilor în arenă se va face după alfabetul japonez, ceea ce înseamnă că vom defila spre finalul ceremoniei. Așteptăm cu nerăbdare momentul. Orele sunt greu de trecut pentru toți sportivii care abia așteaptă să intre în competiție. De fapt, cred că este cea mai grea așteptare, răbdarea e pusă la încercare, dar e o probă pentru că suntem în Japonia, iar ei au o vorbă: În Japonia, mai repede înseamnă încet și fără întrerupere!”, a adăugat comentatorul Alina Alexoi.

Din 22 iulie, pentru că întrecerile încep chiar înaintea ceremoniei de deschidere, românii vor urmări în direct la TVR sporturile şi probele cu participare românească.
Viitorul fotbalului românesc se joacă şi la Tokyo, iar la JO, tricolorii mici luptă pentru medalie. Prima partidă a Naţionalei României, cu Honduras, va fi în direct la TVR 1 joi, 22 iulie, de la ora 14.00, având comentariul lui Emil Hossu-Longin.

FOTO: TVR

Articole similare

Alexandra Stan lansează piesa „Tokyo”, împreună cu videoclipul oficial

După ce ne-am petrecut toată vara dansând în același ritm cu beat-urile up-tempo ale single-ului de ...

Argint și bronz pentru Lotul Național de Paraclimbing la Los Angeles

Răzvan Nedu și Ionela Grecu, cei doi sportivi ai Lotului Național de Paraclimbing au participat la L...

David Popovici, între cei mai buni înotători din lume

David Popovici s-a clasat pe locul 7 în finala probei de 100 m liber, joi, la Jocurile Olimpice de l...