Cum faci să ai grijă de încălțămintea de iarnă? Ponturi

CoolNews, Viral
share

Cum facem să avem grijă de încălțămintea din sezonul ăsta, să n-o distrugem acum, ca să fim nevoiți să ne cumpărăm alta iarna viitoare.

Uite câteva ponturi:

  1. Dacă ninge sau plouă – nu lua cizmele de piele, încearcă să ieși cu cele impermeabile sau cu bocanci de munte. La fel și dacă zăpada începe să se topească și pe străzi se formează băltoace. Cizmele din piele se strică mai repede dacă umblăm cu ele prin apă și zăpadă.
  2. Nu usca încălțămintea pe calorifer, chiar dacă te-a prins ploaia sau ninsoarea și ți s-au udat încălțările. Aerul foarte cald strică încălțămintea. Știu că așa suntem obișnuiți să facem de mici, dar e un mare: NO,NO!
  3. Ca să îți usuci încălțările, le ștergi mai întâi cu o cârpă curată și moale. Le pui într-un loc bine ventilat, ca să lași aerul să circule, pentru 2 zile, ca să se usuce complet.
  4. Nu spăla încălțările cu apă ca să scapi de urmele albe de la sarea și soluțiile cu care sunt stropite trotuarele și străzile. Șterge ghetele cu o soluție specială de curățare. După ce s-au uscat, aplică pe încălțări cremă sau un ulei natural, ca să-și recapete luciul și să fie protejate în continuare.
  5. E bine să cureți încălțămintea cu fiecare purtare. E greu, dar știi că au un trai mai lung: așa nu mai cheltuiești nici tu o căruță de bani și ajuți și planeta, mai puțin consumerism.
Articole similare

Drumuri blocate în centrul țării în urma ninsorilor. Traficul, complet restricționat pe DN73A, între...

Este iarnă în centrul țării. Ninsorile s-au întors în forță și au creat probleme pe mai multe drumur...

Cum să dezgheți mașina corect: sfaturi utile pentru iarnă

Iarna aduce cu ea temperaturi scăzute și, uneori, gheață persistentă pe parbrizul mașinii. Dezghețar...

ANM: Iarna în România, normală – cu ninsori și ger. În februarie ar putea ninge mai mult decât în al...

Vom avea o iarnă normală, cu ninsori și ger, însă în luna februarie ar putea ninge mai mult decât în...