Confidenţialitate

Cum faci să ai grijă de încălțămintea de iarnă? Ponturi

CoolNews, Viral
share

Cum facem să avem grijă de încălțămintea din sezonul ăsta, să n-o distrugem acum, ca să fim nevoiți să ne cumpărăm alta iarna viitoare.

Uite câteva ponturi:

  1. Dacă ninge sau plouă – nu lua cizmele de piele, încearcă să ieși cu cele impermeabile sau cu bocanci de munte. La fel și dacă zăpada începe să se topească și pe străzi se formează băltoace. Cizmele din piele se strică mai repede dacă umblăm cu ele prin apă și zăpadă.
  2. Nu usca încălțămintea pe calorifer, chiar dacă te-a prins ploaia sau ninsoarea și ți s-au udat încălțările. Aerul foarte cald strică încălțămintea. Știu că așa suntem obișnuiți să facem de mici, dar e un mare: NO,NO!
  3. Ca să îți usuci încălțările, le ștergi mai întâi cu o cârpă curată și moale. Le pui într-un loc bine ventilat, ca să lași aerul să circule, pentru 2 zile, ca să se usuce complet.
  4. Nu spăla încălțările cu apă ca să scapi de urmele albe de la sarea și soluțiile cu care sunt stropite trotuarele și străzile. Șterge ghetele cu o soluție specială de curățare. După ce s-au uscat, aplică pe încălțări cremă sau un ulei natural, ca să-și recapete luciul și să fie protejate în continuare.
  5. E bine să cureți încălțămintea cu fiecare purtare. E greu, dar știi că au un trai mai lung: așa nu mai cheltuiești nici tu o căruță de bani și ajuți și planeta, mai puțin consumerism.
Articole similare

Până în anul 2100, vara va dura șase luni, iar iarna, mai puțin de două luni (AUDIO)

Încălzirea globală va schimba durata celor patru anotimpuri, potrivit unui nou studiu: verile de șas...

Vremea se strică de vineri în toată țara. Vin ninsorile și lapovița

Una caldă, una rece. Cam așa e și cu vremea. Nu știm când e primavară și când e iarnă din nou. Me...

Wonder Woman: O femeie e filmată cum încearcă să împingă un TIR rămas în zăpadă - VIDEO

Wonder Woman este reală și trăiește în Scoția. Sau cel puțin așa pare dintr-o filmare ce a devnit ra...