Confidenţialitate

Cum faci să ai grijă de încălțămintea de iarnă? Ponturi

CoolNews, Viral
share

Cum facem să avem grijă de încălțămintea din sezonul ăsta, să n-o distrugem acum, ca să fim nevoiți să ne cumpărăm alta iarna viitoare.

Uite câteva ponturi:

  1. Dacă ninge sau plouă – nu lua cizmele de piele, încearcă să ieși cu cele impermeabile sau cu bocanci de munte. La fel și dacă zăpada începe să se topească și pe străzi se formează băltoace. Cizmele din piele se strică mai repede dacă umblăm cu ele prin apă și zăpadă.
  2. Nu usca încălțămintea pe calorifer, chiar dacă te-a prins ploaia sau ninsoarea și ți s-au udat încălțările. Aerul foarte cald strică încălțămintea. Știu că așa suntem obișnuiți să facem de mici, dar e un mare: NO,NO!
  3. Ca să îți usuci încălțările, le ștergi mai întâi cu o cârpă curată și moale. Le pui într-un loc bine ventilat, ca să lași aerul să circule, pentru 2 zile, ca să se usuce complet.
  4. Nu spăla încălțările cu apă ca să scapi de urmele albe de la sarea și soluțiile cu care sunt stropite trotuarele și străzile. Șterge ghetele cu o soluție specială de curățare. După ce s-au uscat, aplică pe încălțări cremă sau un ulei natural, ca să-și recapete luciul și să fie protejate în continuare.
  5. E bine să cureți încălțămintea cu fiecare purtare. E greu, dar știi că au un trai mai lung: așa nu mai cheltuiești nici tu o căruță de bani și ajuți și planeta, mai puțin consumerism.

Articole similare

​Italianca Tamara Lunger şi românul Alex Găvan se pregătesc să urce pe al doilea cel mai înalt vârf ...

​Italianca Tamara Lunger şi românul Alex Găvan se pregătesc să urce pe al doilea cel mai înalt vârf ...

Cum faci să ai grijă de încălțămintea de iarnă? Ponturi

Cum facem să avem grijă de încălțămintea din sezonul ăsta, să n-o distrugem acum, ca să fim nevoiți ...

Avertizări de vreme rea până la ora 23. Se va depune strat consistent de zăpadă

Administrația Națională de Meteorologie menţine averitizarea de vreme rea, cod galben, în intervalul...