Cum arată mașina cu aripi care a primit undă verde pentru a zbura

CoolNews, Tech
share

S-ar putea să vezi ceva nou pe cer foarte curând. O supermașină cu aripi pliabile atașate de ambele părți tocmai a primit permisiunea de a zbura pe cer după ce a terminat 70 de ore de teste de zbor și peste 200 de decolări și aterizări de pe șosea.

AirCar, căci așa se numește, este fabricată de compania slovacă Klein Vision și poate atinge înălțimi de peste 2.400 de metri și viteze de peste 160 km/h.

În mod uimitor, lui AirCar îi ia doar două minute și 15 secunde pentru a se transforma complet într-un avion zburător, cu aripile ieșind din ambele părți ca un transformator real.

Încă nu se știe cât va costa unul dintre aceste vehicule incredibile, dar acum că a primit Certificatul de navigabilitate de la Autoritatea de Transport Slovacă, un nou model ar putea fi certificat în anul următor, ceea ce înseamnă că am putea vedea câteva mașini zburătoare în următoarele 12 luni.

René Molnár, directorul Autorității de transport din Slovacia, a mai adăugat: „Autoritatea de transport a monitorizat cu atenție toate etapele dezvoltării unice a AirCar încă de la începuturi, în 2017. Siguranța în transport este prioritatea noastră cea mai mare. AirCar combină inovațiile de top cu măsurile de siguranță în conformitate cu standardele EASA. Definește o nouă categorie de mașină sport și avion de încredere.

Acest succes uriaș pentru AirCar vine la șase luni după ce și-a încheiat primul zbor între orașe în Slovacia.

 

Articole similare

Grav rănit în urma unei tentative de asasinat, premierul Slovaciei e în stare stabilă după operație ...

Anchetă după tentativa de asasinat a premierul slovac: presupusul atacator este un scriitor local în...

Cum arată AirCar, mașina zburătoare (GALERIE FOTO)

Face înconjurul lumii vestea că AirCar a realizat cu succes primul zbor între orașe, în Slovacia.  D...

AirCar a realizat cu succes primul zbor între orașe (VIDEO)

AirCar, un prototip de mașină zburătoare cu motor BMW, dezvoltat de Klein Vision, a încheiat cu succ...