Confidenţialitate

Cum a câștigat Kendrick Lamar premiul Pulitzer pentru muzică – VIDEO

Celebrități, CoolNews
share

La Universitatea Columbia din New York s-a scrie istorie, ieri după amiază, la anunțarea câștigătorilor premiilor Pulitzer.

Toată lumea a căzut pe spate la aflarea veștii că rapper-ul Kendrick Lamar este câștigătorul de la categoria muzică la care, până acum, au fost laureați numai cântăreți de jazz sau de muzică clasică.

Gazda ceremoniei, Dana Canedy, l-a anunțat plină de mândrie pe laureatul secțiunii muzică, explicând că Lamar i-a lăsat fără replică pe membrii juriul Pulitzer cu albumulDamn” pe care aceștia l-au numit ”o colecție virtuoasă de cântece unite prin autenticitate și ritm dinamic și care surprinde foarte bine complexitatea vieții afro-americanilor moderni!”

Kendrick Lamar, în vârstă de 30 de ani, are la activ 11 premii Grammy și a fost apreciat de mai multe ori de președintele Barack Obama.

Presa americană a scris în nenumărate rânduri despre impactul uriaș pe care Lamar l-a avut asupra hip-hop-ului, muzicii și culturii, de când a intrat în mainstream cu albumul său ”Good Kid, MAAD City ”.

Versurile pieselor sale reflectă educația dificilă de care rapper-ul a avut parte în zona Compton din Los Angeles, experiența afro-americanilor în America, istoria și moștenirea hip-hop-ului și nenumărate alte subiecte.

Articole similare

The Weeknd și Kendrick Lamar, acuzați de plagiat

The Weeknd și Kendrick Lamar au fost dați în judecată de către o trupă de rock din New York, pentru ...

Kendrick Lamar a jucat pentru prima dată într-un serial - VIDEO

Primul personaj interpretat de Kendrick Lamar într-un serial a fost rolul de om al străzii. Kendr...

Kendrick Llamar, enervat la culme de o fană care a folosit "cuvântul cu n"

"Ăsta e cuvântul meu", a declarat furios Kendrick Llamar, după ce a întrerupt un o fană pe scenă în ...