Cum a câștigat Kendrick Lamar premiul Pulitzer pentru muzică – VIDEO

Celebrități, CoolNews
share

La Universitatea Columbia din New York s-a scrie istorie, ieri după amiază, la anunțarea câștigătorilor premiilor Pulitzer.

Toată lumea a căzut pe spate la aflarea veștii că rapper-ul Kendrick Lamar este câștigătorul de la categoria muzică la care, până acum, au fost laureați numai cântăreți de jazz sau de muzică clasică.

Gazda ceremoniei, Dana Canedy, l-a anunțat plină de mândrie pe laureatul secțiunii muzică, explicând că Lamar i-a lăsat fără replică pe membrii juriul Pulitzer cu albumulDamn” pe care aceștia l-au numit ”o colecție virtuoasă de cântece unite prin autenticitate și ritm dinamic și care surprinde foarte bine complexitatea vieții afro-americanilor moderni!”

Kendrick Lamar, în vârstă de 30 de ani, are la activ 11 premii Grammy și a fost apreciat de mai multe ori de președintele Barack Obama.

Presa americană a scris în nenumărate rânduri despre impactul uriaș pe care Lamar l-a avut asupra hip-hop-ului, muzicii și culturii, de când a intrat în mainstream cu albumul său ”Good Kid, MAAD City ”.

Versurile pieselor sale reflectă educația dificilă de care rapper-ul a avut parte în zona Compton din Los Angeles, experiența afro-americanilor în America, istoria și moștenirea hip-hop-ului și nenumărate alte subiecte.

Articole similare

Streamurile pentru piesele lui Dr. Dre au crescut la o rată de 121% după concertul din pauza Super B...

Se pare că pauza Super Bowl nu este un câștig doar pentru agențiile de publicitate care se luptă să ...

The Weeknd și Kendrick Lamar, acuzați de plagiat

The Weeknd și Kendrick Lamar au fost dați în judecată de către o trupă de rock din New York, pentru ...

Kendrick Lamar a jucat pentru prima dată într-un serial - VIDEO

Primul personaj interpretat de Kendrick Lamar într-un serial a fost rolul de om al străzii. Kendr...