Confidenţialitate

Cum a ajuns 13 mai să fie Ziua Dorului

CoolNews, Viral
share

Știai că 13 mai este în România Ziua Dorului?

Ziua Dorului este o sărbătoare creată de VUNK în urmă cu 5 ani, care a explodat în mediul online și care unește oamenii din toate mediile în jurul unui sentiment comun – dorul (cuvânt care există numai în limba română).

“Dorul este o emoție pe care o trăim des – ne e dor aproape zilnic de oameni, de locuri, de arome, de perioade din viață care au trecut. Mai mult, ne e dor de cum ne simțeam noi lângă o persoană specială sau într-o situație care a mișcat ceva în noi. De aici și ideea de zi dedicată Dorului. Este important să ne acceptăm emoțiile și să le împărtășim către cei dragi, chiar dacă poate fi o ipostază vulnerabilă.

Ziua Dorului este un îndemn de a ne muta atenția pe lucrurile frumoase, pe ceea ce iubim la cineva. Este ziua cu cei mai mulți “pacienți” și poate avea efect terapeutic. Așa că, astăzi, pe 13 mai, trimite și tu un mesaj către cineva de care îți e dor sub #miedordetine #ziuadorului. Vei face pe cineva fericit și, cine știe, poate ți se va schimba complet ziua și ție”, a spus Cornel Ilie.

Este al cincilea an în care se serbează Ziua Dorului, o zi în care oamenii postează online mesaje emoționante, radiourile fac playlist-uri cu melodii dedicate, iar brand-urile vin cu oferte speciale. În trecut, 147 de ambasaDORi, 38 de companii și branduri și milioane de oameni au postat despre Ziua Dorului sub #ziuadorului.

Ziua Dorului, marcată în 2019 cu o nouă piesă

De Ziua Dorului, formația VUNK lansează “Mi-e dor de tine”, o baladă puternică, o recunoaștere și o acceptare a unui sentiment care este prezent în fiecare dintre noi și care ne îndeamnă să facem gesturi frumoase sau chiar inexplicabile – Dorul.

FOTO: Edward Cisneros / Unsplash

Articole similare

Flight Festival, un nou festival confirmat la Timișoara

Timișoara se pregătește de festival, la finalul lunii august. Peste 40 de artiști români și străini ...

Ioana Ignat și VUNK colaborează pentru "Ultimul Anunț" - VIDEO

Rămâi aici, până la sfârșit, până la ultimul anunț, pentru că VUNK și Ioana Ignat ne-au pregătit o c...

VUNK lansează „Du-mă mai departe”, prima piesă din acest an

VUNK a lansat oficial prima piesă de anul acesta, „Du-mă mai departe”, featuring Keed, piesă extrasă...