Confidenţialitate

Cu ”Yodel It!” la Kiev

Muzică
share

Câştigătorii Selecţiei Naţionale Eurovision, Ilinca și Alex Florea, au plecat luni spre Kiev, locul unde peste numai două săptămâni va avea loc finala Eurovision Song Contest 2017.

“Experienţa Eurovision este, pentru noi, o poveste foarte frumoasă, care acum se află în pragul unui nou început. Debutul şi l-a făcut în ianuarie, la preselecţii, apoi la semifinala şi in finala care a desemnat prin votul publicului “Yodel It!” ca fiind melodia câştigătoare. Spun că este un nou început, pentru că plecam la Kiev sa reprezentam România. Sunt foarte încrezătoare, ştiu că în ceea ce ne priveşte am făcut tot posibilul să fim la înălţime”, a declarat Ilinca înainte să plece spre Ucraina.

“Urmează acum o perioadă solicitanta. Marti vom face prima repetiţie şi avem foarte mari emoţii. A doua repetiţie o vom avea pe data de 5 mai, iar în acest interval sper să primim din partea echipei producătoare tot sprijinul necesar pentru ca show-ul să fie aşa cum îl dorim noi”, a adăugat Alex Florea.

Reprezentanţii României, Ilinca și Alex Florea vor cânta în a doua semifinală Eurovision, pe 11 mai, iar dacă se califică vor urca pe scenă și pentru finala concursului de pe 13 mai.

Cine ne reprezintă la Eurovision?

La începutul lunii martie a avut loc Selecția Națională Eurovision, organizată de TVR.  Ilinca  și Alex Florea au câștigat Selecția Națională Eurovision 2017 cu 10.377 de voturi, cu piesa  „Yodel It”.  Pe a doua poziție s-a aflat Mihai (Mihai Trăistariu), cu 5.201 de voturi. Pe locul trei s-a clasat trupa Instinct, cu 3.063 de voturi.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este ”Tornero”, interpretată de Mihai Trăistariu.

 

 

Articole similare

Ilinca lansează „Furtuna mea”

Unii dintre voi au văzut-o în cadrul Eurovision în timp ce cucerea lumea cu yodelul iar alții au urm...

YouTube și EBU colaborează pentru o serie originală Eurovision 2020

YouTube și European Broadcasting Union (EBU) colaborează pentru a produce o serie de două episoade d...

Kiev a devenit cel mai poluat oraș din lume după ce fumul de la Cernobil a ajuns în oraș - VIDEO

Capitala ucraineană era învăluită vineri într-un fum dens, provocat în special de incendiile de pădu...