Cu Old Mout este mai simplu decât crezi să ajungi „Acasă la Stăpânul Inelelor”! (P)

CoolNews
share

Unul dintre lucrurile cele mai cunoscute despre Noua Zeelandă din ultimii ani a fost faptul că seria fantastică “Stăpânul inelelor” a fost filmată aici, generând cresteri uriașe în bugetul autorităților și ducând la o creștere a turismului cu 10%.

Când Peter Jackson (regizorul seriei) a anunțat că e posibil ca ”Hobbitul” să fie filmat în altă țară, mii de neozeelandezi au ieșit pe străzi pentru a protesta împotriva acestei decizii, cerând  reîntoarcerea „Stăpânului”.

Trilogia a generat atât de mult entuziasm în rândul neozeelandezilor, încât în 2012, pentru prima dată în istorie, Noua Zeelandă a transmis primul buletin meteo în limbajul Elvish (adică al Elfilor din carte și film).

Si daca te întrebi când ajungi tu în Noua Zeelandă, să știi că este mai ușor decât crezi. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii în campania Old Mout. Bei un cidru obraznic de bun (apropos, știi că este originar din Noua Zeelandă?) și faci o faptă bună: la fiecare sticlă/doză de cidru cumpărată se donează câte 1 leu pentru salvarea populației de Kiwi, prin intermediul asociației Kiwis for Kiwi.

FOTO NOUA ZEELANDĂ: Shutterstock.com

Articole similare

Istoric: Prim-ministrul Noii Zeelande și-a adus copilul la Adunarea Generală a Națiunilor Unite

Un lucru istoric s-a petrecut în aceste zile la Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Premierul Noii...

Cum poți să ajungi la 128 de km de fericire cu un Old Mout rece ca gheața (P)

Știai că, indiferent unde anume în Noua Zeelandă te-ai afla, niciodată nu vei fi mai departe de 128 ...

Ce este kiwi - pasăre sau fruct? (P)

Răspunsul corect: ambele. Legenda spune că fructul kiwi (care se numea original “Piersica Maimuţe...
X