Confidenţialitate

Crew Dragon revine pe Pământ – VIDEO LIVE

CoolNews, Viral
share

Astronauții Doug Hurley și Bob Behnke au părăsit Stația Spațială Internațională (ISS), la ora 2:35, ora României, pentru a reveni pe Pământ, operațiunea putând fi urmărită pas cu pas atât pe siteul NASA, cât și pe YouTube. Călătoria înapoi pe Pământ durează aproximativ 19 ore.

Crew Dragon a SpaceX ar urma să aterizeze în apele Golfului Mexic, în această seară, la 21.41, ora României. Revenirea în timpul anunțat este însă una delicată, fiind așteptat Isaias, un uragan catalogat la această oră de categoria 1 (pe o scară de la 1 la 5), dar cu o evoluție imprevizibilă.

Misiunea este una cu o importantă deosebită pentru SpaceX și NASA. A fost prima lansare de pe teritoriul SUA după aproape un deceniu şi prima dată când o companie privată a trimis astronauţi pe orbită. Crew Dragon este considerată o deschizătoare de drumuri pentru zborurile spaţiale comerciale.

Capsula Crew Dragon a fost lansată în luna mai cu o rachetă Falcon 9, ambele tehnologii aparţinând companiei SpaceX, transportându-i pe astronauţii şi piloţii de încercare Doug Hurley şi Bob Behnken spre ISS, instalație aflată pe orbita Terrei, la aproximativ 400 km altitudine.

Întoarcerea capsulei pe Pământ poate fi urmărită LIVE în toate etapele:

FOTO: SPACE X

Articole similare

Elon Musk l-a depășit pe Jeff Bezos și e cel mai bogat om din lume acum

Cine ar fi zis că Elon Musk ar putea aduna într-un timp atât de scurt, atât de mulți bani? Imagin...

Nokia va construi pentru NASA o reţea de telefonie mobilă pe Lună

Nokia a fost selectată de NASA pentru a construi prima reţea celulară pe Lună, a anunţat luni compan...

Tom Cruise merge la filmări în spațiu

Tom Cruise e primul actor care va filma pe Stația Spațială Internațională. El ar urma să ajungă...