Cormoranii au ajuns în Google Trends

CoolNews, Viral
share

Petrea Daea a reușit să transforme cormoranii în ”hit”. După ce ministrul român a spus la Bruxelles că avem ”cormorani în piscine”, păsările au ajuns să fie printre cele mai căutate pe net, potrivit Google Trends.

Dacă înaintea zilei de 23 ianuarie răzleț mai căuta cineva un ”cormoran” online, acum interesul crește de la o oră la alta.

Totul a început cu declarația asta:

”Cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulți. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât.

Pun în pericol un sector alternativ și un sector complementar, alternativ pentru momentele pentru care nu ai acces la resurse pe o perioadă de timp știind elementul de prohibiție pe care trebuie să-l păstrezi, complementar că poți găsi în interior în apele tale soluția de a crește anumite specii care să asigure pe de o parte locuri de muncă, pe de altă parte hrană foarte bună și, ca răspuns aici, o hrană sănătoasă, a se vedea interpretarea privind conceptul acesta de a păstra echilibrul și a genera progres”, a spus Petre Daea, care a prezentat, miercuri, în Comisia de Pescuit a Parlamentului European, prioritățile președinției României și soluțiile noastre pentru BREXIT.

În Google Trends, cei mai mulți români interesați de cormorani vin județele Dolj, Timiș, Sibiu, Argeș, Ilfov, Iași, Cluj și București.

Dacă după discuția asta despre ”cormoranii din piscină” ai ajuns să te întrebi mai multe despe aceste păsări, află că denumirea de „cormoran” provine din limba latină de la ”corvus marinus“ (în traducere ”Corb de mare”).

Cormoranii (Phalacrocoracidae) sunt o familie de păsări acvatice răspândite pe toate continentele în afară de Antarctica. În România sunt întâlnite trei specii de cormorani în Delta Dunării. Nu sunt apreciate de pescari din cauza consumului mare de pește sau pentru că uneori le rup plasele de pescuit.

Femela depune până la 4 oua albăstrui, iar perioada de incubație este de 30 de zile.

Puii pot zbura după 30 de zile de la eclozare. Coloniile sunt specifice prin zgomotul foarte puternic pe care îl produc.

Cea mai întâlnită specie în România este Cormoranul mare, aflat în regiunea Dunării, inclusiv Delta Dunării şi pe malurile Mării Negre, dar şi în lagune.

E ușor să te prinzi unde sunt colonii de comorani pentru că fac mare gălăgie.

Articole similare

Ce au căutat românii pe Google în 2021? Prăjitura „să fac spume dacă știu” este în top

Trebuie să recunoaștem! Perioada aceasta a anului este perioada noastră preferată. Nu neapărat pentr...

E din nou perioada aia a anului: "All I Want For Christmas Is You" urcă din nou în topuri

Crăciunul e mai aproape decât avem noi impresia. E chiar aici, după colț. Cum ne dăm seama? Nu, n...

Căutările pe Google privind "aria cercului" au explodat după ce Viorica Dăncilă a răspuns greșit la ...

Viorica Dăncilă a fost pusă în dificultate, marţi, în cadrul dezbaterii cu jurnaliştii organizată de...