Confidenţialitate

CONSTANȚA: Dai un PET, primești un bilet! Cum te poți plimba azi gratis cu autobuzul

NEWS
share

Azi în Constanța, cu doza de suc îți poți cumpăra bilet pentru mijloacele de transport în comun. Se lansează o acțiune pilot – „Schimbă PET-ul cu biletul”.

În schimbul a 3 deșeuri, PET-uri și doze de aluminiu, vei primi un bilet cu care te poți plimba toată ziua pe orice linie.

Acțiunea pilot de vineri se va desfășura în următoarele stații CTBUS: Far; Gară CFR; Poarta 2 Port – Tribunal; Cap de linie Tomis Nord (Cireșica); City Park Mall.

Cei dornici să participe trebuie doar să aibă la ei 3 PET-uri sau doze de aluminiu, de orice dimensiune și să le predea la unul dintre punctele de colectare din cele mai circulate stații din Constanța, unde vor fi întâmpinați de voluntarii campaniei. Aceștia le vor oferi în schimbul deșeurilor un bilet, valabil pe orice linie, pe durata întregii zile.

Costul biletelor este suportat integral de partenerii privați ai campaniei.

În funcție de rezultatele acțiunii, Primăria Constanța se gândește să extindă Campania în fiecare vineri, pe întreaga perioadă a sezonului estival.

Campanii similare au fost desfășurate și în alte mari orașe din lume și au avut rezultate extrem de bune: Roma (Italia), Istanbul (Turcia), Beijing (China), Surabaya (Indonezia). De exemplu, în Istanbul, în primul an al campaniei au fost colectate 4,1 milioane de PET-uri, echivalentul a 75.000 kg de plastic.

FOTO: Unsplash Oliver Cole

Articole similare

Airbnb angajează 12 oameni care să călătorească pentru un an în toată lumea

Airbnb angajează 12 oameni care să călătorească pentru un an în toată lumea și să descopere experien...

Trenurile soarelui, lansate azi de CFR

Trenurile soarelui sunt lansate azi de CFR. Turiştii au la dispoziţie 40 de trenuri ce vor asigur...

Travel Insights with Google. Cel mai mare interes în căutări pentru a călători în România vine din G...

Căutările pe Google din ultima perioadă sunt un mesaj clar: oamenii sunt nerăbdători să călătorească...