CONSTANȚA: Dai un PET, primești un bilet! Cum te poți plimba azi gratis cu autobuzul

NEWS
share

Azi în Constanța, cu doza de suc îți poți cumpăra bilet pentru mijloacele de transport în comun. Se lansează o acțiune pilot – „Schimbă PET-ul cu biletul”.

În schimbul a 3 deșeuri, PET-uri și doze de aluminiu, vei primi un bilet cu care te poți plimba toată ziua pe orice linie.

Acțiunea pilot de vineri se va desfășura în următoarele stații CTBUS: Far; Gară CFR; Poarta 2 Port – Tribunal; Cap de linie Tomis Nord (Cireșica); City Park Mall.

Cei dornici să participe trebuie doar să aibă la ei 3 PET-uri sau doze de aluminiu, de orice dimensiune și să le predea la unul dintre punctele de colectare din cele mai circulate stații din Constanța, unde vor fi întâmpinați de voluntarii campaniei. Aceștia le vor oferi în schimbul deșeurilor un bilet, valabil pe orice linie, pe durata întregii zile.

Costul biletelor este suportat integral de partenerii privați ai campaniei.

În funcție de rezultatele acțiunii, Primăria Constanța se gândește să extindă Campania în fiecare vineri, pe întreaga perioadă a sezonului estival.

Campanii similare au fost desfășurate și în alte mari orașe din lume și au avut rezultate extrem de bune: Roma (Italia), Istanbul (Turcia), Beijing (China), Surabaya (Indonezia). De exemplu, în Istanbul, în primul an al campaniei au fost colectate 4,1 milioane de PET-uri, echivalentul a 75.000 kg de plastic.

FOTO: Unsplash Oliver Cole

Articole similare

Peste 2.000 de zboruri, anulate sau întârziate în Europa. Care este motivul

Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa – programată joi, 25 aprilie, pe toate aeroporturile...

Ți-ai făcut planuri pentru vacanța de vară? Vezi aici propunerile noastre

Indiferent dacă ești un aventurier experimentat sau un călător în căutare de noi experiențe, anul 20...

5 orașe pe care le poți vizita pentru prețul unui buchet de flori

Este din nou acel moment al anului în care salutăm primăvara cu un ghiocel sau un simbol al noroculu...