Advertisement
Advertisement

Comedia ”Mandibule” intră în cinematografele românești (VIDEO)

CoolNews, Filme
share

„Mandibule”, cel mai nou film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, un ”Dumb and Dumber” pe Coasta de Azur, ajunge în cinematografe din 18 iunie.

„Mandibule” este o sinceră și ingenuă comedie despre prietenie, în care Adèle Exarchopoulos interpretează rolul unei tipe rămase cu sechele în urma unui accident, care vorbește foarte tare cu cei din jurul ei.

Filmul „Mandibule” a avut premiera internațională în cadrul festivalului de film de la Veneția în 2020 și a atras atenția presei de specialitate, dar și a publicului, amintind de „Dumb and Dumber” sau „Beavis and Butt-Head”, iar prestația celor doi actori din rolurile principale le-a adus un premiu de interpretare la festivalul de la Sitges (Spania).

Quentin Dupieux, celebru pentru îndrăzneala filmelor sale, caracterizate de comicul absurd generat de situații bizare și neașteptate, s-a născut în 1974, la Paris. La 18 ani și-a cumpărat primul sintetizator și a devenit cunoscut sub numele de scenă Mr. Oizo. Sub acest pseudonim a lansat single-ul de succes Flat Beat, în 1999. E regizor, interpret de muzică electronică și D.J.

În SUA, Quentin Dupieux a regizat comedii neconvenționale ca “Rubber”, “Wrong, Wrong Cops” și “Reality”, iar în Franța a început să facă filme din 2018: „Keep an Eye Out”, cu Benoît Poelvoorde și Grégoire Ludig, și „Deerskin”, cu Jean Dujardin și Adèle Haenel.

Pentru realizarea temei muzicale a filmului „Mandibule”, Quentin Dupieux a colaborat cu formația britanică Metronomy.

Articole similare

„Adio, proștilor!”, la cinema (VIDEO)

Comedia cu accente noir „Adio, proștilor!” urmărește povestea lui Suze Trappet (Virginie Efira), o f...

#THATMOVIE - Bo Burnham:INSIDE

Săptămâna asta vin cu recomandare de special. Va spun sincer că pentru mine a fost cel mai ciudat nu...

O să-l vedem pe Eddie Murphy într-o continuare a unei comedii din 1988

Eddie Murphy revine pe marile ecrane cu o continuare a comediei „Un prinț în America”. Pelicula a...