Ciucă: Tariful la pompă va scădea cu 50 de bani/litru. Măsura, aplicată pentru o perioadă de trei luni.

CoolNews, NEWS
share

Premierul Nicolae Ciucă a susținut o declarație de presă în care a detaliat mecanismul de compensare a prețului la carburanți. Astfel, compensarea va fi introdusă pentru o perioadă de trei luni și prevede că tariful la pompă va scădea cu 50 de bani pe litru. Valoarea pachetului de sprijin este de două miliarde de lei, scrie biziday.ro

În paralel, în ședința de guvern de astăzi, Executivul a decis să-i ofere lui David Popovici suma de un milion de lei din fondul de rezervă, pentru medaliile de aur obținute la Campionatul Mondial de Natație.

Principalele declarații:

  • Pentru ca cetățenii români și firmele să plătească mai puțin, am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă.
  • Este o măsură care a fost de asemenea adoptată și de alte țări. Implică atât responsabilitatea guvernului cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră.
  • Jumătate din această reducere va fi decontată de stat. Mecanismul prin care să asigurăm stabilitatea prețurilor de combustibil va fi aplicat pe o perioadă de 3 luni. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal.
  • Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate vor fi asigurați de la bugetul de stat. Această măsură este parte a pachetului de protejare a cetățenilor și a firmelor și urmărește diminuarea efectelor creșterii inflației.
  • Desigur, la finalul acestei perioade vom analiza dacă va fi necesar un set nou de măsuri. Doresc să fac mențiunea că avem la îndemână un instrument civil, ordonanța de combare a speculei. Măsurile pe care noi le luăm și care fac parte dintr-un mecanism eficient nu afectează în niciun fel bugetul de investiții.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Nicolae Ciucă demisionează: Azi a venit momentul să-mi închei activitatea de prim-ministru al Români...

Premierul Nicolae Ciucă își anunță demisia din funcție pentru a declanșa procedurile pentru rotativa...

Guvernul suspendă compensarea de 50 de bani per litru de carburant de la 1 ianuarie

Compensarea de 50 de bani per litru de carburant, suspendată de Guvern de la 1 ianuarie, ceea ce îns...

Mesajele politicienilor cu ocazia Zilei Naționale a României. Ce videoclip a postat Klaus Iohannis

Ziua Națională va fi sărbătorită prin parade militare în marile orașe ale țării. Participă mii de mi...