Cine sunt membrii juriului României la Eurovision

Muzică
share

De marți se vede Eurovision 2021 și la TV. Până atunci au loc însă ultimele repetiții, dar încep și cele care sunt văzute de juriu și notate pentru Eurovision 2021.

Luminiţa Anghel, Ilinca Băcilă, Andy Platon, Răzvan Popescu şi Liviu Teodorescu  vor alcătui juriul de experţi din țara noastră la această ediție a concursului internațional. Cei cinci membri ai juriului României au experiență la Eurovision, participând, la ediții anterioare, în calitate de jurați sau interpreți, la faza națională sau la cea internațională, după cum a explicat TVR alegerile făcute pentru Eurovision 2021.

Ei îşi vor exprima voturile în cele două semifinale şi în finală pentru toţi participanţii din concurs, cu excepţia reprezentantei noastre.

Fiecare membru al juriului va evalua capacitatea vocală, performanța pe scenă, compoziţia şi originalitatea piesei şi va nota artiştii favoriţi cu un set de puncte, de la 1 la 8, 10 și 12.

Prima semifinală Eurovision, în care va concura şi reprezentanta României, Roxen, cu ”Amnesia”, va avea loc pe 18 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00.

A doua semifinală Eurovision 2021 va avea loc joi, 20 mai, iar marea finală Eurovision 2021, sâmbătă, 22 mai. Telespectatorii români vor putea urmări cele trei evenimente ale competiției în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Cine comentează Eurovision 2021 la TV

Semifinalele și finala Eurovision vor fi comentate, pentru telespectatorii TVR, de Bogdan Stănescu.

Cu o experiență de aproape 30 de ani în televiziune, Bogdan Stănescu este profesor asociat la Catedra de Engleză a Universităţii din Bucureşti și doctor în filologie.

În calitate de comentator/traducător/ moderator, a participat la numeroase transmisii ale unor evenimente de marcă, precum Gala decernării Premiilor Oscar (trei ediţii), Gala decernării Premiilor Globul de Aur (trei ediţii), Gala decernării Premiilor Grammy (o ediţie), Eurovision Song Contest (2014,2015,2019), Spectacolul Eurovision: Europe Shine a Light – 2020 sau Festivalul Cântecul Italian Sanremo 2020.

Eurovision Song Contest 2021 are loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”.

Articole similare

JO și Liviu Teodorescu au găsit „Cel mai scurt drum” spre inimile fanilor

După ce am simțit „Fluturii" în stomac și i-am văzut în nenumărate ipostaze inedite în celebra emisi...

Câștigătorul Eurovision 2024 militează pentru „al treilea gen”. Ce mesaj le-a transmis fanilor...

Cântărețul elvețian Nemo a fost întâmpinat cu mare entuziasm de peste 100 de fani pe Aeroportul din ...

Eurovision 2024: Au fost selectate primele 10 ţări finaliste. Moldova nu s-a calificat

În urma primei semifinale a prestigiosului concurs muzical Eurovision, care a avut loc marți seara l...