Confidenţialitate

Cine e Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2020

Celebrități, CoolNews
share

Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2020.

Roxen s-a născut la Cluj, cântă de la vârsta de 7 ani, a participat la numeroase concursuri şi spune într-un interviu TVR că a ştiut mereu că muzica este calea pe care o va urma în viaţă.

În copilărie, era fascinată de domeniul artistic: se imagina scriind şi publicând cărţi, cânta la toate serbările, punea în scenă piese de teatru, pe care le filma. Atunci a simţit că marele ei vis este să fie pe scenă. Pentru ea, fiecare experienţă muzicală este o nouă călătorie spre alte lumi.

„Vreau să fiu scânteia aia care aprinde o flacără în vieţile altor oameni. Vreau ca toţi să încerce să facă asta. Lumea ar fi mult mai bună!”, spune Roxen.

Anul trecut, SICKOTOY feat. Roxen – You don’t love me a intrat în top 10 Club Charts în UK și a fost cea mai difuzată piesă pe The Voice Radio Bulgaria în ultima săptămână a lunii octombrie. De asemenea, piesa este ascultată în peste 15 țări.

Când e Eurovision 2020

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”.

În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

În ordine alfabetică, ţările care vor intra alături de România în prima semifinală sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina (partea a doua).

Articole similare

S-a decis piesa pe care ROXEN o va interpreta la Eurovision 2021 - VIDEO

Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision 2021. Pentru piesa aleasă de juriu a fost realizat...

Eurovision 2021: Cum se va desfășura concursul, după ce anul trecut a fost amânat

Măști, carantină și restricții pentru delegațiile străine. Așa se va desfășura anul acesta concur...

Roxen și Alexander Rybak lansează clipul piesei "Wonderland" - VIDEO

Roxen aduce o lume fantastică prin intermediul clipului piesei Wonderland, cu o estetică disco și el...