Cel mai mare festival de film românesc începe pe 30 septembrie la Iași

CoolNews, Filme
share

Capitala Filmului Românesc devine orașul Iași, pentru aproape o săptămână. De miercuri, 30 septembrie, la Iași va avea loc o nouă ediție a festivalului SFR.

Amânată din cauza pandemiei Covid-19, această ediție SFR aduce, cu toate măsurile sanitare de riguare, proiecții ale unor filme românești memorabile și întâlniri de neratat cu cei mai importanți oameni ai cinematografiei românești.

“Am resimțit din plin amânarea ediției care trebuia să aibă loc în iunie. Asta pentru că întâlnirile cu cinematografia au atât de multă pasiune și drag în felul în care se întâmplă la Iași, încât a devenit, pentru mulți dintre noi, parte din viață, din felul în care am crescut și am deschis orașul către film.

Festivalul va avea loc în toamnă, ceea ce este o premieră. Ne vom bucura de ediția la care Horațiu Mălăele va fi invitat de onoare. Până atunci, ne întâlnim on-line, alături de cei care au fost alături de noi de la început”, precizează Andrei Giurgia, directorul SFR.

Sub genericul ”Fără festival, viața e pustiu”, organizatorii au lansat o campanie nostalgică prin fotografii și mesaje, care aduc în atenție faptul că un festival de film cu invitați și dialog, evenimente conexe, conferințe și cine-concerte schimbă viața unui oraș și se dovedește a fi un bun necesar.

Într-un dialog cu Toader Păun, în Weekend cu Prietenii, Andrei Giurgia și Corina Giurgia povestesc ce înseamnă în acest an SFR:

Ediția a 11-a a festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) îi este dedicată actorului și regizorului Horațiu Mălăele.

Gala de deschidere va avea loc în Piața Unirii din Iași, miercuri, 30 septembrie, începând cu ora 19.00. În cadrul galei va fi difuzată avanpremiera filmului ”Luca”, în regia lui Horațiu Mălăele.

Gala îi va avea ca invitați speciali pe: Horațiu Mălăele, Rodica Mandache, Istvan Teglas, Andi Vasluianu, Irina-Margareta Nistor (Ambasadoare SFR).

Biletele pentru ediția din acest an a festivalului SFR se pot cumpăra online de la adresa https://eventbook.ro/festival/festivalul-serile-filmului-romanesc.

Articole similare

Horațiu Mălăele va primi Premiul de Excelență la Gala de Închidere TIFF.22

Actor, regizor, caricaturist și scriitor, Horațiu Mălăele va primi Premiul de Excelență la Gala de Î...

Gala Premiilor Gopo 2023: Lista integrală a câștigătorilor

Marți, pe 25 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a X...

Alexandru Ion, Rolando Matsangos, Andi Vasluianu, Monica Bârlădeanu și Cosmin Nedelcu (Micutzu) în “...

Filmările la “Taximetriști”, cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Bogdan Theodor Olt...