Cel mai lung nume de loc din lume…este chiar în Noua Zeelandă și, cu ajutorul cidrului Old Mout, este mai aproape decât crezi (P)

CoolNews
share

Ai vrea să ajungi în Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapiki-maungahoronukupokaiwhenuakitanatahu?

Este o localitate în Noua Zeelandă, a cărei denumire neoficială conține nu mai puțin de 85 de litere! Ea desemnează un deal situat la 305 metri înălțime deasupra nivelului mării, lângă Golful Hawke.

Traducerea aproximativă a acestui cuvânt ar fi: “Locul unde Tamatea, omul cu genunchi mari, care a urcat, a coborât ca mâncător de pământuri, a cântat din fluier pentru iubita lui”, şi are legătură cu folclorul şi mitologia maorilor.

Există mai multe versiuni de pronunție. De exemplu, în Cartea Recordurilor a fost înregistrată pronunția în limba engleză, cuvântul fiind format din 92 de litere.

Sună interesant, nu? Dacă participi la campania Old Mout, poți câștiga o excursie pentru 2 persoane în Noua Zeelandă! De asemenea, la fiecare Old Mout cumpărat, donezi 1 leu către Asociația Kiwis for Kiwi.

Daca nu stii inca, Old Mout este un cidru obraznic de bun, originar din Noua Zeelanda, si care a devenit cunoscut in lume prin intermediul pasarii Kiwi. Cum vine asta? Este simplu! Pasarea kiwi, simbolul Noii Zeelande, este simbolul de brand al celui mai indragit cidru.

Articole similare

Cum poți să ajungi la 128 de km de fericire cu un Old Mout rece ca gheața (P)

Știai că, indiferent unde anume în Noua Zeelandă te-ai afla, niciodată nu vei fi mai departe de 128 ...

Ce este kiwi - pasăre sau fruct? (P)

Răspunsul corect: ambele. Legenda spune că fructul kiwi (care se numea original “Piersica Maimuţe...

Vrei să vezi cea mai mică specie de delfini din lume, care este pe cale de dispariție? (P)

Delfinii Maui, denumiți  după un semi-zeu polinezian, au doar 1.70 metri lungime și se găsesc doar p...
X