Confidenţialitate

Cel mai lung nume de loc din lume…este chiar în Noua Zeelandă și, cu ajutorul cidrului Old Mout, este mai aproape decât crezi (P)

CoolNews
share

Ai vrea să ajungi în Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapiki-maungahoronukupokaiwhenuakitanatahu?

Este o localitate în Noua Zeelandă, a cărei denumire neoficială conține nu mai puțin de 85 de litere! Ea desemnează un deal situat la 305 metri înălțime deasupra nivelului mării, lângă Golful Hawke.

Traducerea aproximativă a acestui cuvânt ar fi: “Locul unde Tamatea, omul cu genunchi mari, care a urcat, a coborât ca mâncător de pământuri, a cântat din fluier pentru iubita lui”, şi are legătură cu folclorul şi mitologia maorilor.

Există mai multe versiuni de pronunție. De exemplu, în Cartea Recordurilor a fost înregistrată pronunția în limba engleză, cuvântul fiind format din 92 de litere.

Sună interesant, nu? Dacă participi la campania Old Mout, poți câștiga o excursie pentru 2 persoane în Noua Zeelandă! De asemenea, la fiecare Old Mout cumpărat, donezi 1 leu către Asociația Kiwis for Kiwi.

Daca nu stii inca, Old Mout este un cidru obraznic de bun, originar din Noua Zeelanda, si care a devenit cunoscut in lume prin intermediul pasarii Kiwi. Cum vine asta? Este simplu! Pasarea kiwi, simbolul Noii Zeelande, este simbolul de brand al celui mai indragit cidru.

Articole similare

Noua Zeelandă o să testeze pașaportul digital medical. Ce înseamnă asta

Noua Zeelandă a anunţat că o să testeze paşaportul digital medical. Ce anume presupune treaba ast...

Un sat din Noua Zeelandă a oprit iluminatul stradal ca să salveze o specie rară de păsări

Un sat din Noua Zeelandă a făcut ceva extraordinar, ca să salveze o specie rară de păsări. A opri...

Reluarea filmărilor la "Avatar 2" provoacă nemulțumiri în Australia

Echipa de filmare a superproducţiei "Avatar 2" a reuşit să evite măsurile de restricţie impuse de No...