Confidenţialitate

Ce spun criticii despre Bohemian Rhapsody, filmul despre viața lui Freddie Mercury și trupa Queen

CoolNews
share

Bohemian Rhapsody este o celebrare a legendarei trupe Queen, a muzicii lor și a liderului extraordinar al formației, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a distrus convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă. Filmul urmărește ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului „Live Aid”, unde Mercury, care se confruntă cu o boală amenințătoare, conduce trupa într-una dintre cele mai puternice performanțe din istoria muzicii rock. În cadrul concertului caritabil „Live Aid” din 1985, trupa a hipnotizat stadionul Wembley din Londra și audiența TV la nivel mondial cu hituri precum „We Will Rock You” și „Radio Ga Ga”. Trupa a continuat să concerteze și să înregistreze chiar și atunci când sănătatea lui Mercury s-a deteriorat. În 1991, la o zi după ce a recunoscut public că are SIDA, Mercury a decedat din cauza bolii sale la vârsta de 45 de ani. (Cinemagia.ro)

Ce spun criticii despre acest film mult așteptat, vedeți mai jos:

The New York Times: „Realitatea a fost, probabil, mult mai interesantă și mai nuanțată, dar oricum „Bohemian Rhapsody” este un palat din Lego de clișee. O trupă care se chinuie să ajungă în top și care gustă succesul. Un geniu neînțeles suferă pentru arta sa, în timp ce oamenii la care ține cel mai mult se îndepărtează. O bună parte din poveste poate fi adevărată, dar nu pare neapărat autentică. ”

The Guardian: „Rami Malek face un rol electrizant ca Freddie Mercury, dar filmul lui Bryan Singer nu reușește să atingă inima și sentimentele aritstului, precum și viața sa personală.”

Rollingstone.com„Un film bun în care focusul e mai degrabă pe viața de artist, decât pe viața personală.”

 

Articole similare

Billboard: Topul starurilor care au avut cele mai mari încasări din muzică 2020

Trupa Queen este marea surpriză în topul încasărilor în 2020 de pe terioriul SUA, potrivit unei anal...

Lucifer - musical? “Karaoke Celest” umple netul de reacții

“Karaoke Celest”, episodul musical din ”Lucifer”, despre care îți povesteam și pe virginradio.ro, es...

Scenaristul ”Bohemian Rhapsody” va lucra la un film despre viața lui Whitney Houston. Cine e actrița...

Actriţa britanică Naomi Ackie va juca rolul lui Whitney Houston în filmul biografic "I Wanna Dance W...